Malus domestica 'Notarisappel'

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Malus domestica 'Notarisappel' is een appelboom met een sierlijke groeiwijze en mooie bloesems in het voorjaar. De appels van de 'Notarisappel' zijn middelgroot, geelgroen van kleur en hebben een zoetzure smaak. De appel is geschikt voor de teelt in de eigen tuin en kan geoogst worden in september. De 'Notarisappel' is een zelfbestuivende boom en kan dus prima alleen geplant worden. Deze boom gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Notarisappel is een bladverliezende plant en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is geen groenblijvende plant.

  Deze appelboom is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om hem goed te beschermen tegen vorst. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  De Notarisappelboom is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de boom regelmatig te snoeien en te voorzien van voldoende water en voedingsstoffen. Verder heeft de boom niet veel speciale zorg nodig.

  Voor een appelboom heb je minimaal een plek nodig waar voldoende zonlicht komt en waar de wortels genoeg ruimte hebben om te groeien. Plant de boom ongeveer 4-6 meter uit elkaar voor optimale groei en vruchtvorming. Houd ook rekening met eventuele schaduw die de boom kan veroorzaken voor andere planten in de buurt.

  Appelbomen groeien het beste in volle zonlicht en leveren dan de beste opbrengst. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en minder vruchten produceren. Het is daarom aan te raden om een appelboom te planten op een plek met veel zonlicht.

  De Notarisappelboom heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij staat. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat blijft. Geef bij warm weer vaker water dan bij koeler weer.

  Ja, de Notarisappel bloeit in het voorjaar met witte bloesems die vlinders en bijen aantrekken door hun nectar en stuifmeel. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de bestuiving in de tuin.

  De 'Notarisappel' is goed voor biodiversiteit, aangezien het bloemen heeft die bestuivende insecten aantrekken. Daarnaast kunnen vogels en andere dieren genieten van de vruchten die de plant produceert. De plant draagt dus bij aan een gevarieerde en gezonde leefomgeving voor verschillende diersoorten.

  De Malus domestica 'Notarisappel' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer twee weken.

  De 'Notarisappel' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water bij warme en droge periodes om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral in de zomer.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar. Het is een appelsoort die geschikt is om vers te consumeren of te verwerken in gerechten zoals appeltaart. Eet de vruchten wel rijp en niet te veel, aangezien appels een hoog suikergehalte hebben.

  Ja, het bladerdak van de 'Notarisappel' kan geluid dempen wanneer het windgeruis en omgevingsgeluiden absorbeert. Net als bij andere bomen en struiken kan de plant helpen om geluid te verminderen in een tuin of omgeving.

 • bij het snoeien van deze plant is het belangrijk om dode, beschadigde of kruisende takken te verwijderen. Dit kan het beste gedaan worden in de winter, bij voorkeur na de oogst. Het is ook mogelijk om de plant licht te snoeien in de zomer om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd het geven van te veel water om wortelrot te voorkomen.

  De Notarisappel gedijt goed in potgrond met een goede drainage en voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Kies een potgrond speciaal voor fruitbomen om de beste resultaten te behalen.

  De Notarisappel gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem. Een bodem met een neutrale zuurtegraad is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en een goede oogst.

  De 'Notarisappel' gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar de boom genoeg licht kan krijgen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en voedzaam, om de beste groei en bloei te garanderen. Deze appelboom is geschikt voor in de tuin en kan ook in een grote pot op het terras geplaatst worden.

  In de winter is het belangrijk om de takken van de plant goed te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant in te pakken met jute of noppenfolie. Het is ook aan te raden om de wortels van de plant te beschermen met een mulchlaag van bladeren of stro.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant jaarlijks in het late voorjaar voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende voedingsstoffen door meststoffen toe te voegen in het voorjaar.

  Voor de bemesting van tuinplanten is het belangrijk om organische meststoffen te gebruiken, zoals compost of mestkorrels. Deze kunnen in het voorjaar worden toegevoegd aan de grond rondom de plant. Vermijd het gebruik van kunstmest, dit kan schadelijk zijn voor het bodemleven en het milieu.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom de wortels van deze plant. Het helpt ook bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Het is aanbevolen om organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost te gebruiken als mulch.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor fruitbomen zoals de Malus domestica 'Notarisappel' ligt tussen de pH-waarde van 6.0 en 6.5. Een hogere pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei. Een zuurminnende bodem kan helpen bij een gezonde groei en vruchtontwikkeling.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Ook regelmatig controleren op insecten en ziektes en deze tijdig verwijderen kan helpen om de plant gezond te houden. Tot slot is het belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen en te zorgen voor een goede bodemstructuur.

 • Omschrijving

  De Malus domestica 'Notarisappel' is een appelboom met een sierlijke groeiwijze en mooie bloesems in het voorjaar. De appels van de 'Notarisappel' zijn middelgroot, geelgroen van kleur en hebben een zoetzure smaak. De appel is geschikt voor de teelt in de eigen tuin en kan geoogst worden in september. De 'Notarisappel' is een zelfbestuivende boom en kan dus prima alleen geplant worden. Deze boom gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.