Malus domestica 'Sterappel'

Malus domestica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Malus domestica 'Sterappel' is een appelboom met een hoogte van gemiddeld 4 tot 6 meter. Deze boom produceert kleine tot middelgrote appels die een sterke zoetzure smaak hebben. De appels zijn rood gestreept en hebben een sappig vruchtvlees. De 'Sterappel' bloeit in het voorjaar met roze tot witte bloesems die een aangename geur verspreiden. Deze appelboom doet het goed in de meeste bodemsoorten en is geschikt voor de teelt in tuinen en boomgaarden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Malus domestica 'Sterappel' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt.

  De Sterappel is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplant.

  Ja, de Sterappel is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien. Zorg voor voldoende zonlicht en een goede drainage van de grond.

  Een appelboom heeft meestal ongeveer 4 tot 6 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en genoeg zonlicht te kunnen vangen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere bomen of gebouwen om wortelgroei en takken te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft.

  "Malus domestica 'Sterappel' groeit het beste in de volle zon. Het is beter om de plant te planten op een plek waar het minstens zes uur direct zonlicht per dag ontvangt. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien."

  De Tuinplanten 'Sterappel' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Tijdens droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  De 'Sterappel' is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt voor bestuiving en vogels voor voeding. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen voor kleine dieren zoals vogels en insecten. De vruchten van de plant kunnen bijdragen aan het ecosysteem door voedsel te bieden aan diverse diersoorten.

  De 'Sterappel' bloeit in de periode van april tot en met mei. De bloei periode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de Tuinplant Malus domestica 'Sterappel' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Daarnaast kan de plant ook in de halfschaduw gedijen.

  Ja, de 'Sterappel' is een eetbare appel. De vruchten kunnen vers gegeten worden of verwerkt worden in gerechten zoals appeltaart of appelmoes. De smaak van de appels is zoet en sappig.

  Ja, de 'Sterappel' heeft een dicht bladerdek dat geluid kan dempen. Het blad en de takken van de plant kunnen geluid absorberen. Het plaatsen van meerdere 'Sterappel' planten kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • De 'Sterappel' moet elk jaar gesnoeid worden. Dit kan het beste in de winter of het vroege voorjaar gebeuren. Verwijder dood hout, dun de takken uit en snoei terug naar een naar binnen gerichte knop voor een gezonde groei.

  De Sterappel heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels verzadigd raken met water. Geef water bij voorkeur 's ochtends of 's avonds om verdamping te minimaliseren.

  Malus domestica 'Sterappel' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te verversen om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Sterappel gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te zwaar of te nat is, om problemen met wortelrot te voorkomen. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De standplaats voor deze plant is een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voldoende vochtig blijft. De plant kan goed gedijen in verschillende bodemtypes.

  Voor Tuinplanten die niet winterhard zijn, is het belangrijk om ze te beschermen tegen kou en vorst. Dit kan gedaan worden door de planten te bedekken met bijvoorbeeld stro, bladeren of jute. Ook kan het helpen om de planten dicht bij een muur of schutting te plaatsen voor extra bescherming.

  De Sterappel heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien voor een goede groei en vruchtzetting. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten zoals appels kunnen organische meststoffen zoals compost of dierlijke mest worden gebruikt om de groei en vruchtbaarheid te bevorderen. Voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium zijn belangrijk voor een gezonde groei. Meststoffen kunnen in het voorjaar worden aangebracht, maar overbemesting moet worden vermeden.

  Mulchen is gunstig voor de groei en gezondheid van deze plantensoort. Het zorgt voor bescherming tegen onkruid, behoudt vocht en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals de Malus domestica 'Sterappel' ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel kalk toe te voegen om de pH-waarde te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en wolluizen. Dit kan met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant te besproeien met water en zeep. Het is belangrijk om de plant gezond en sterk te houden om zo plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Malus domestica 'Sterappel' is een appelboom met een hoogte van gemiddeld 4 tot 6 meter. Deze boom produceert kleine tot middelgrote appels die een sterke zoetzure smaak hebben. De appels zijn rood gestreept en hebben een sappig vruchtvlees. De 'Sterappel' bloeit in het voorjaar met roze tot witte bloesems die een aangename geur verspreiden. Deze appelboom doet het goed in de meeste bodemsoorten en is geschikt voor de teelt in tuinen en boomgaarden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.