Prunus armeniaca 'Tros Oranje'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is een abrikozenboom met een prachtige oranje vruchten die rijpen in de zomermaanden. De boom kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 4-5 meter en heeft een brede spreiding. Het blad van deze boom is groen en ovaalvormig. De bloemen van de 'Tros Oranje' zijn wit en verschijnen in het voorjaar voordat de vruchten beginnen te groeien. Het is een zelfbestuivende boom die goed gedijt in de volle zon en in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt ze in het voorjaar weer terug. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij kouder weer. Deze Tuinplanten kunnen in de winter vorstschade oplopen als er niet voldoende maatregelen worden genomen.

  De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en wat bemesting in het voorjaar. Snoeien kan helpen bij het behouden van een mooie vorm.

  Deze fruitboom heeft een plantafstand van ongeveer 3 meter nodig voor optimale groei en ontwikkeling. Zorg ervoor dat de boom voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en om voldoende zonlicht te ontvangen. Houd rekening met de grootte van de boom op volwassen leeftijd bij het kiezen van de plantlocatie.

  De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk verminderen en de bloei kan ook minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door iets te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, de Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt vlinders en bijen aan door de nectar en kleurrijke bloemen die het produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuiving en biodiversiteit.

  Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is een fruitboom die bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin door bijen aan te trekken met zijn bloemen en vogels met zijn vruchten. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige omgeving voor verschillende dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten bij harde wind.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten of verwerkt in gerechten. Het is belangrijk om de vruchten rijp te laten worden voordat je ze eet, zodat ze lekker zoet zijn. Eet echter geen bladeren of takken van de plant, deze kunnen giftig zijn.

  Ja, veel tuinplanten hebben bladeren en takken die geluid kunnen dempen, maar het is afhankelijk van de soort plant en de dichtheid van het bladerdak. Over het algemeen kunnen planten helpen om geluiden te absorberen en te verminderen. Het is echter geen gegarandeerde manier om geluidsoverlast volledig te voorkomen.

 • De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente om de groei te bevorderen. Verwijderd dode, beschadigde of zieke takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Zorg ervoor dat je snoeigereedschap schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en een goede structuur heeft. Een bodem met een neutrale zuurtegraad is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Zorg voor een bodem die voldoende voedingsstoffen bevat om een gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is aan te raden om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft bescherming nodig tegen vorst in de winter. Bescherm de plant door bijvoorbeeld stro of mulch rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed wordt ingepakt tijdens extreme kou.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Voeg af en toe meststof toe en snoei de plant in de winter om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of zieke takken voor een gezonde uitstraling.

  De Tuinplanten heeft matige bemesting nodig in het voorjaar met een meststof die speciaal is samengesteld voor fruitbomen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Water goed na het bemesten om de voedingsstoffen naar de wortels te laten doordringen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen. Dit zal de bodem vochtig houden en onkruidgroei verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zoals Prunus armeniaca 'Tros Oranje' moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van plagen. Individuele plagen kunnen worden verwijderd door ze met de hand te verwijderen of door ze af te spoelen met water. In ernstige gevallen kan biologische bestrijding worden overwogen met behulp van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen.

 • Omschrijving

  De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is een abrikozenboom met een prachtige oranje vruchten die rijpen in de zomermaanden. De boom kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 4-5 meter en heeft een brede spreiding. Het blad van deze boom is groen en ovaalvormig. De bloemen van de 'Tros Oranje' zijn wit en verschijnen in het voorjaar voordat de vruchten beginnen te groeien. Het is een zelfbestuivende boom die goed gedijt in de volle zon en in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.