Prunus avium 'Stella'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus avium 'Stella' is een sierlijke fruitboom met een rijke oogst van zoete, sappige kersen. De boom heeft een compacte groeiwijze en bloeit in het voorjaar met mooie witte bloesems. De kersen zijn donkerrood van kleur en hebben een heerlijke smaak. 'Stella' is zelfbestuivend, wat betekent dat er geen andere bestuiver in de buurt nodig is voor de vruchtzetting. Deze kersenboom is geschikt voor zowel de kleinere tuin als grotere boomgaarden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Prunus avium 'Stella' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal in de winter. In het voorjaar komen de bladeren weer terug.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan goed overleven in ons klimaat. Het is aan te raden om de plant tijdens extreme vorst te beschermen om schade te voorkomen. Deze tuinplant kan dus goed tegen winterse temperaturen.

  Ja, de Prunus avium 'Stella' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en gezonde plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om af en toe te snoeien en regelmatig water te geven.

  Voor deze plant heeft een ruime standplaats nodig, ongeveer 3 tot 4 meter breed en hoog. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Houd ook rekening met de wortelzone bij het kiezen van een geschikte locatie.

  Kersenbomen groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. De boom zal echter minder bloemen en fruit produceren in de schaduw. Zorg voor minimaal vijf uur zonlicht per dag voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef in drogere periodes wat extra water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die veel insecten aantrekken. Het is een waardevolle plant voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  De Prunus avium 'Stella' is een bloeiende kersenboom die insecten aantrekt met zijn bloemen en vogels met zijn vruchten. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter ook belangrijk om andere plantensoorten aan te planten om een gevarieerd ecosysteem te creëren.

  De plant bloeit in april en mei. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in de volle zon.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten of gebruikt in jams en desserts. Het is echter belangrijk om alleen de rijpe vruchten te consumeren om mogelijke giftige effecten te voorkomen. Wees ook voorzichtig met de pitten, deze kunnen giftig zijn.

  Nee, de plant Prunus avium 'Stella' heeft geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Het is voornamelijk een decoratieve boom die bloeit met mooie bloesems en later vruchten produceert. Het kan echter wel helpen om geluid enigszins te absorberen door zijn dichte bladerdek.

 • Snoei de plant in de late zomer of vroege herfst om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Vermijd snoeien tijdens de bloeiperiode om de vruchtvorming niet te hinderen.

  De Prunus avium 'Stella' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig, maar niet doorweekt is. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook te voorkomen dat de wortels te lang in het water staan.

  De Prunus avium 'Stella' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel potgrond speciaal voor fruitbomen voor een optimale groei en bloei.

  De Prunus avium 'Stella' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. De pH-waarde van de bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant voor te bereiden op de winter, zorg voor voldoende mulch rond de wortelzone. Bescherm de plant tegen sterke winden en vorst door de takken in te binden. Gebruik bij extreme kou eventueel een winterhoes of beschermende folie.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en hoeft alleen af en toe gesnoeid te worden om de vorm te behouden. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is raadzaam om dode of beschadigde takken te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals deze moeten in het voorjaar en de zomer regelmatig bemest worden met organische meststoffen. Gebruik bijvoorbeeld koemestkorrels of compost om de plant van voedingsstoffen te voorzien. Let op dat je niet te veel mest gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladafval als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Prunus avium 'Stella' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.5 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een bodem met voldoende vocht en goede afwatering voor optimale groei.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het spuiten van bestrijdingsmiddelen of het regelmatig controleren op plagen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en de plant regelmatig te inspecteren om eventuele problemen op tijd te kunnen oplossen. Houd daarnaast de omgeving van de plant schoon en gezond, zodat ongedierte minder snel wordt aangetrokken.

 • Omschrijving

  De Prunus avium 'Stella' is een sierlijke fruitboom met een rijke oogst van zoete, sappige kersen. De boom heeft een compacte groeiwijze en bloeit in het voorjaar met mooie witte bloesems. De kersen zijn donkerrood van kleur en hebben een heerlijke smaak. 'Stella' is zelfbestuivend, wat betekent dat er geen andere bestuiver in de buurt nodig is voor de vruchtzetting. Deze kersenboom is geschikt voor zowel de kleinere tuin als grotere boomgaarden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.