Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific is een pruimenboom met een vroegrijpe vrucht die al in juli geoogst kan worden. De vruchten zijn middelgroot en hebben een sappige, zoete smaak. De boom heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw. De 'Rivers' Early Prolific is zelfbestuivend, maar kan een hogere opbrengst geven als er een andere pruimenboom in de buurt staat. Deze pruimenboom is geschikt voor de kleinere tuin en kan goed worden toegepast in een vruchtentuin of als solitair in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende struik die in de winter zijn bladeren verliest. Het behoort tot de categorie tuinplanten.

  De Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus redelijk lichte vorst verdragen, maar het is aan te raden om extra bescherming te bieden bij strengere vorstperiodes.

  Ja, deze pruimenboom is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft geen speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en voldoende water te geven tijdens droge periodes. Verder gedijt deze plant goed in een zonnige standplaats.

  De pruimenboom heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om optimaal te groeien en vruchten te produceren. Zorg ervoor dat de boom voldoende zonlicht en lucht krijgt voor een gezonde groei. Houd ook rekening met eventuele andere planten of bomen in de omgeving die de groei kunnen belemmeren.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of in halfschaduw. Het is belangrijk voor de plant om minimaal 6 uur direct zonlicht per dag te ontvangen om goed te gedijen. Het is daarom niet aan te raden om deze plant in de schaduw te plaatsen.

  Deze pruimenboom heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden door diep water te geven als de bovenste laag opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten te laten opdrogen.

  Ja, deze plant is bijen- en vlinderlokkend vanwege zijn nectar- en stuifmeelrijkheid. Het trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders die helpen bij de bestuiving van de plant. Het bevordert dus de biodiversiteit in de tuin.

  De plant Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en het leveren van voedsel voor vogels. Het aanplanten van diverse plantensoorten in de tuin is belangrijk voor het behoud van een gezonde biodiversiteit. De planten zorgen voor een gevarieerd ecosysteem en bieden een diversiteit aan voedselbronnen voor verschillende dieren.

  De Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific' gedijt goed in de volle zon en heeft dan ook voldoende zonlicht nodig om goed te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende water en voeding, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele verbranding van de bladeren door te veel zonlicht.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt om jam, compote of gebak van te maken. Het is belangrijk om te controleren of de vruchten rijp en onbeschadigd zijn voordat je ze consumeert. De plant valt onder de categorie van tuinplanten waarvan de vruchten veilig kunnen worden gegeten.

  Ja, fruitbomen hebben over het algemeen een geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Echter, dit effect kan variëren afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de boom en de omgeving waarin deze groeit. Het is belangrijk om meerdere bronnen te raadplegen om de geluidsdempende eigenschappen van een specifieke plant te bepalen.

 • Deze pruimenboom kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en dun de boom uit om lucht en zonlicht door te laten. Knip takken tot net boven een knop of zijtak.

  De Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet té nat. Vooral tijdens warme periodes is het belangrijk om de plant voldoende water te geven.

  De plant heeft goedgevulde, dieprode vruchten en een zoete smaak. Hij groeit het best in goed doorlatende potgrond. Het is een tuinplant die veel zonlicht nodig heeft voor een optimale groei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren.

  Deze pruimenboom gedijt het best op een zonnige standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de wortels niet te nat staan om wortelrot te voorkomen. Het beste is om de plant op een beschutte plek te zetten, weg van harde wind.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorstschade door bijvoorbeeld mulch aan de voet van de plant aan te brengen. Een beschermende doek of jutezak kan ook helpen bij extreme kou. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint.

  Deze pruimenboom heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in de winter en bemest de grond elk voorjaar met organische meststoffen. Plaats de plant op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of mestkorrels. Vermijd te veel stikstofrijke meststoffen, omdat dit de bloemknopvorming kan verminderen. Bemest de plant niet tijdens de bloei of vruchtzetting.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag organische mulch aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Let erop dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen. Het gebruik van mulch kan ook helpen bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur.

  De bodem waarin deze plant groeit moet een lichtzure tot neutrale pH hebben. Een zuurgraad tussen de 5,5 en 7,0 is het meest ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zware kleigrond moet vermeden worden, omdat dit de drainage en luchttoevoer kan belemmeren.

  Planten zoals deze kunnen gevoelig zijn voor plagen zoals bladluizen, schildluizen en fruitmot. Om deze problemen te voorkomen, kan regelmatige inspectie en het gebruik van insecticiden of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen effectief zijn. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Prunus domestica 'Rivers' Early Prolific is een pruimenboom met een vroegrijpe vrucht die al in juli geoogst kan worden. De vruchten zijn middelgroot en hebben een sappige, zoete smaak. De boom heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw. De 'Rivers' Early Prolific is zelfbestuivend, maar kan een hogere opbrengst geven als er een andere pruimenboom in de buurt staat. Deze pruimenboom is geschikt voor de kleinere tuin en kan goed worden toegepast in een vruchtentuin of als solitair in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.