Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' er en blomme træ med en kompakt vækst, der kan blive cirka 3-4 meter høj. Den producerer små til mellemstore blommer med en gulorange hud og saftigt frugtkød. Frugterne har en sød og aromatisk smag og kan spises friske eller bruges til at lave syltetøj, kompot eller bagværk. 'Mirabelle de Nancy' blomstrer om foråret med hvide blomster og bærer modne blommer om sommeren, der kan høstes. Denne blommertræ er selvbefrugtende og trives godt på solrige til halvskyggede steder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende plante, der mister sine blade om efteråret. Det tilhører kategorien Haveplanter.

  Planten er vinterhård op til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost med f.eks. et væv eller et lag muld omkring den. Om foråret vil planten begynde at vokse og blomstre igen.

  Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' er generelt nem at holde. Denne plante kræver ikke meget speciel pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring og tilstrækkelig vanding vil holde planten sund og glad.

  Mirabelle de Nancy sveske træet har brug for en plads på omkring 4 til 6 meter i fuld jord. Sørg for, at træet har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og modtage tilstrækkeligt sollys. Tag også hensyn til grenene, der kan vokse ud til en voksen træ.

  'Mirabelle de Nancy' blommetræet trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt sollys for optimal vækst og frugtudvikling. I fuld skygge vil plantens vækst sandsynligvis være begrænset.

  Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for vandmættet. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster. Det er et godt valg for at tiltrække bestøvere i haven.

  Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bestøvende insekter som bier og sommerfugle med dets blomster og fodrer fugle med dets modne frugter. Det skaber et varieret miljø i haven og bidrager således til en sund naturlig atmosfære. Det er derfor et godt valg for at fremme biodiversitet i haven.

  Denne plante blomstrer om foråret, normalt i april og maj månederne. Blomstringen varer i gennemsnit to til tre uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Det anbefales også at placere planten i veldrænet jord.

  Ja, frugterne af denne plante er spiselige og bliver ofte spist friske eller forarbejdet til syltetøj, kompot eller likør. Det er vigtigt kun at indtage de modne frugter og tage hensyn til eventuelle allergier.

  Ja, denne plante har visse lyddæmpende egenskaber på grund af dens blade og grene, der kan absorbere lydbølger. Dog er effekten begrænset i forhold til specifikke lyddæmpende planter som bambus eller klatreplanter. For en betydelig lyddæmpende effekt kræves flere planter og/eller andre lydisolerende foranstaltninger.

 • Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' bør beskæres bedst om vinteren eller tidlig forår. Fjern døde, beskadigede eller krydsende grene og tynd ud for at fremme luftcirkulationen. Hold beskæringen så minimal som muligt for at forhindre hæmning af frugtproduktionen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rod råd. Giv vand ved plantens base og undgå våde blade for at forhindre skimmelvækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke forbliver for våd, da det kan føre til rodøt. Brug speciel pottemuld til haveplanter, når du omplanter planten.

  Jordkvaliteten skal være god og veldrænet og helst have en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for kalkholdig. Det er vigtigt, at planten kan holde tilstrækkeligt med fugt, men ikke står for vådt.

  Planten trives bedst på en solrig placering med frugtbar, veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og vand regelmæssigt, især i tørre perioder. Undgå våde fødder og beskyt planten mod stærk vind.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved f.eks. at påføre et tykt lag muld omkring basen. Det kan også være en god idé at pakke planten ind i jute eller fiberdug. Sørg for, at planten ikke tørrer ud under frostperioder ved lejlighedsvis at give vand.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for tilstrækkeligt sollys og beskær planten om nødvendigt om foråret for at fremme væksten. Gød planten årligt om foråret med organisk gødning.

  For en god vækst og blomstring anbefales det at tilføje organiske gødninger om foråret, såsom kompost eller ko-møg. Til en bedre frugtudvikling kan specielle frugtgødninger anvendes. Det er vigtigt at følge de anbefalede doseringer på emballagen for at undgå overgødskning.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring rødderne på denne plante om foråret for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Dette kan gøres med organisk materiale såsom kompost, træflis eller blade. Sørg for, at muldlaget ikke er direkte mod stammen for at undgå dannelse af skimmelsvamp.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 er ideel. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden af og til og om nødvendigt forbedre jorden med fx kompost eller have-tørv.

  Planten kan lide af sygdomme og skadedyr som lus, spindemider og larver. For at forebygge disse problemer kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie anvendes. Derudover er det vigtigt at tjekke planten regelmæssigt for tegn på skadedyr.

 • Beskrivelse

  Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' er en blomme træ med en kompakt vækst, der kan blive cirka 3-4 meter høj. Den producerer små til mellemstore blommer med en gulorange hud og saftigt frugtkød. Frugterne har en sød og aromatisk smag og kan spises friske eller bruges til at lave syltetøj, kompot eller bagværk. 'Mirabelle de Nancy' blomstrer om foråret med hvide blomster og bærer modne blommer om sommeren, der kan høstes. Denne blommertræ er selvbefrugtende og trives godt på solrige til halvskyggede steder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.