Prunus domestica 'Opal'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus domestica 'Opal' er en blomme træ med en kompakt vækst og en rund krone. Træet kan nå en højde på omkring 3-4 meter og blomstrer om foråret med hvide blomster. Frugterne fra 'Opal' er mellemstore til store, ovale i form og har en dyb lilla farve. De er saftige, søde og har fast frugtkød. 'Opal' er selvbestøvende og kan trives godt i de fleste jordtyper og klimaer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, "Prunus domestica 'Opal'" er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante taber sit løv om efteråret og kommer igen med nyt løv om foråret.

  Prunus domestica 'Opal' er hårdfør til omkring -20 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod kraftig frost om vinteren. Denne haveplante kan klare sig godt i kolde temperaturer, men har brug for lidt beskyttelse under ekstremt kolde forhold.

  De Prunus domestica 'Opal' er let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Denne plante trives godt i forskellige typer jord og har brug for moderat vanding. Regelmæssig beskæring kan hjælpe med at bevare en smuk form og sund vækst.

  Prunus domestica 'Opal' har brug for cirka et område på 3 til 4 meter bredt og højt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud. Tag også hensyn til nærheden af andre planter eller strukturer.

  Prunus domestica 'Opal' trives bedst på en solrig beliggenhed, men kan også trives i let skygge. Sørg for tilstrækkeligt sollys for optimal vækst og blomstring. For meget skygge kan reducere væksten.

  Den Prunus domestica 'Opal' har normalt brug for vand en gang om ugen, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for jordens fugtighed.

  Prunus domestica 'Opal' er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af nektaren i blomsterne. Planten er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvere. Det kan hjælpe med at fremme biodiversitet og bestøvning i haven.

  Ja, Prunus domestica 'Opal' tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver planten føde til fugle gennem produktionen af frugter. Planten kan også fungere som skjulested for små dyr.

  Denne haveplante blomstrer i april og maj måneder. Blomstringen varer cirka 1 til 2 uger.

  Denne plante kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodødelæggelse.

  Ja, frugterne fra denne plante er spiselige. Det er blommer, der er velegnede til at spise direkte fra træet eller til at bruge i syltetøj eller desserter. Det er vigtigt kun at indtage modne frugter.

  Blommetræer kan have en vis grad af lyddæmpende effekt på grund af deres blade og grene, men de er ikke så effektive som f.eks. nåletræer eller buske. Generelt vil lyden ikke blive markant reduceret ved at placere et blommetræ i haven.

 • Beskær denne plante sent på foråret efter blomstringen for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde, beskadigede eller syge grene ved at beskære dem helt tilbage til basen. Undgå at beskære om vinteren, da dette kan påvirke blomsterdannelsen.

  Prunus domestica 'Opal' skal have regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, og vand planten helst om morgenen for at undgå skimmelvækst. Undgå dog, at rødderne bliver for våde, da det kan forårsage rodrot.

  Haveplanter som Prunus domestica 'Opal' trives bedst i frugtbar pottemuld med god dræning. Sørg for, at pottemulden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Om nødvendigt omplant planten hvert par år for at forny jorden.

  Kvaliteten af jorden for denne plante skal være god drænende og rig på næringsstoffer. En neutral til let sur pH er ideel for sund vækst. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at forhindre rodsyge.

  Prunus domestica 'Opal' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Jorden skal være veldrænet og helst neutral til let sur i sammensætningen. Beskyt planten mod hård vind og sørg for tilstrækkelig plads til at vokse.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren, kan du dække rødderne med et lag muld. Du kan også beskytte planten med specielle vinterdækner eller -fleece. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand inden frosten begynder.

  Denne plante kræver minimal vedligeholdelse. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  For haveplanter er det vigtigt at give organisk gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring. Derudover anbefales det at gøde igen om sommeren med en gødning til blomstrende planter. Overgødskning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Det er godt at lægge et lag muld rundt om planten for at holde på fugt og begrænse ukrudtsvækst. Muld kan bestå af organisk materiale som træflis eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke lægges direkte op ad plantens stamme for at undgå svampesygdomme.

  Prunus domestica 'Opal' foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Prunus domestica 'Opal', kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Derudover kan regelmæssig inspektion og rengøring af planten hjælpe med at minimere skadedyr. Det er vigtigt at forebygge og ved alvorlige angreb kan brug af kemiske bekæmpelsesmidler overvejes.

 • Beskrivelse

  Prunus domestica 'Opal' er en blomme træ med en kompakt vækst og en rund krone. Træet kan nå en højde på omkring 3-4 meter og blomstrer om foråret med hvide blomster. Frugterne fra 'Opal' er mellemstore til store, ovale i form og har en dyb lilla farve. De er saftige, søde og har fast frugtkød. 'Opal' er selvbestøvende og kan trives godt i de fleste jordtyper og klimaer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.