Prunus domestica 'Reine-Claude Verte'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Prunus domestica 'Reine-Claude Verte' is een pruimenboom met een middelmatige groei en een opgaande vorm. De pruimen zijn middelgroot, rond en hebben een groene kleur als ze rijp zijn. De vruchten zijn sappig en zoet van smaak en zeer geschikt om vers te eten of om jam van te maken. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloemen en houdt van een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is een zelfbestuivende soort en kan dus alleen geplant worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Prunus domestica 'Reine-Claude Verte' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de herfst zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien.

  "Dit soort pruimenboom is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een doek of vlies."

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de boom regelmatig te snoeien en te voorzien van voldoende water. Verder heeft de plant weinig speciale verzorging nodig.

  De Prunus domestica 'Reine-Claude Verte' heeft ongeveer 4 tot 5 meter ruimte nodig om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten of bomen om de groei niet te belemmeren. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de juiste ruimte.

  De 'Reine-Claude Verte' pruim groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een goede groei en vruchtvorming. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed presteren.

  De Prunus domestica 'Reine-Claude Verte' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven tijdens droge periodes.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar in de bloemen. Het is een waardevolle aanvulling op een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. De bloemen hebben een zoete geur die insecten aantrekt.

  Ja, de 'Reine-Claude Verte' pruimenboom draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers met zijn bloemen en het leveren van voedsel voor verschillende dieren met zijn vruchten. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en nestgelegenheid voor vogels en insecten in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt om jam, compote en desserts van te maken. Eet de vruchten enkel als ze rijp zijn, anders kunnen ze licht giftig zijn. Het is belangrijk om de pit van de vrucht te verwijderen voordat je hem eet.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluiden te dempen en kan daardoor een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of omgeving.

 • De pruimenboom kan het beste gesnoeid worden in de wintermaanden, wanneer de boom in rust is. Verwijder dode, zieke of kruisende takken en dun de boom uit om meer licht en lucht door te laten. Snoei takken terug tot op een gezonde zijscheut of naar een naar buiten gericht oog.

  De Prunus domestica 'Reine-Claude Verte' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale potgrond voor deze plant is voedzame en goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende organisch materiaal bevat en dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant ten goede komen.

  Deze plant vereist een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure pH is ideaal voor een gezonde groei en vruchtontwikkeling.

  De Prunus domestica 'Reine-Claude Verte' groeit het beste op een zonnige standplaats, in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind. Deze pruimenboom kan worden geplant in de volle grond of in een grote pot op het terras.

  De winterbescherming voor deze plant is belangrijk omdat deze gevoelig is voor vorstschade. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en de takken in te binden om ze te beschermen tegen harde wind en zware sneeuwval. Daarnaast is het aan te raden om de plant te planten op een beschutte plek in de tuin.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een zonnige plek in vochthoudende grond. Af en toe snoeien in het late voorjaar is voldoende om de vorm en groei van de plant te onderhouden. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral in drogere periodes.

  Tuinplanten zoals deze pruimenboom hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Het is aan te bevelen om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de groei en bloei te stimuleren. Daarnaast kan er in de zomer nog een extra bemesting worden gegeven om de vruchtvorming te bevorderen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met een laag mulch, zoals bladeren of compost. Mulch beschermt de wortels tegen vorst en behoudt vocht in de grond, wat gunstig is voor de groei en gezondheid van de plant. Vergeet niet om de mulch regelmatig te vernieuwen, vooral in het voorjaar en de zomer.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze planten. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig is.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden. Daarnaast kan regelmatig inspecteren en handmatig verwijderen van ongedierte helpen om de plant gezond te houden. Als het probleem ernstiger is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Prunus domestica 'Reine-Claude Verte' is een pruimenboom met een middelmatige groei en een opgaande vorm. De pruimen zijn middelgroot, rond en hebben een groene kleur als ze rijp zijn. De vruchten zijn sappig en zoet van smaak en zeer geschikt om vers te eten of om jam van te maken. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloemen en houdt van een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is een zelfbestuivende soort en kan dus alleen geplant worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.