Prunus domestica 'Victoria'

Prunus fruitbomen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Prunus domestica 'Victoria' er et blommetræ med en opret vækst, der kan nå en maksimal højde på ca. 4-5 meter. Træet producerer ovale, rød-lilla blommer om sommeren, der er saftige, søde og aromatiske i smagen. 'Victoria' er selvbestøvende og kan derfor plantes alene. Blommerne er velegnede til at spise friske, men også til at bruge i syltetøj, kompotter og bagværk. Denne frugttræ trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Prunus domestica 'Victoria' er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og blomstrer igen om foråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Prunus domestica 'Victoria' er hårdfør til cirka -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor tåle temperaturer ned til -15 grader Celsius i vintermånederne. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt og holde jorden fugtig. Denne plante kan trives godt i fuld sol eller halvskygge.

  Prunus domestica 'Victoria' har brug for cirka 3 meter plads til at udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at kunne brede sig og vokse frugterne godt. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå konkurrence om vand og næringsstoffer.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge, men den kan også trives lidt i skyggen. En alt for mørk placering kan dog resultere i mindre blomstring og frugtdannelse. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med sollys.

  Victoria blommetræet har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Generelt er det tilstrækkeligt at give vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, Prunus domestica 'Victoria' tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne indeholder nektar og tiltrækker dermed sommerfugle og bier. Det er et godt valg til en have, hvor disse insekter er velkomne.

  Prunus domestica 'Victoria' er gavnlig for biodiversiteten, fordi den tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvere med dens blomster og frugter. Derudover giver den ly og mad til fugle og andre dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at støtte den lokale biodiversitet.

  Pæretræet blomstrer normalt i april og maj måned. Blomstringen af pæretræet varer cirka 2 til 3 uger.

  Prunus domestica 'Victoria' kan godt klare fuld sol. Det er en haveplante, der trives på en solrig placering. Plant Prunus domestica 'Victoria' på et sted med masser af sollys for optimal vækst.

  Ja, frugterne fra denne plante er spiselige og bruges ofte til at lave syltetøj, saucer og desserter. Det er vigtigt kun at plukke og spise modne frugter. Det anbefales at koge frugterne, før de spises.

  Ja, denne plante har en bladstruktur og tæt vækst, der kan absorbere lyd, hvilket gør det muligt at dæmpe lyden lidt i omgivelserne. Perfekt at plante, hvis du leder efter en lydabsorberende løsning i haven.

 • Prunus domestica 'Victoria' bør beskæres om vinteren eller tidligt om foråret for at fremme vækst og blomstring. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd ud for at lade lys og luft passere. Sørg for at bevare plantens form under beskæringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke for drænet. Giv vand ved plantens base og undgå at bladene bliver våde for at undgå svampeinfektioner.

  Prunus domestica 'Victoria' trives bedst i godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Undgå tunge jordtyper, der kan holde på vand, og sørg for tilstrækkelig dræning i potten. Vælg helst en pottemuld specielt designet til frugttræer eller haveplanter.

  Denne plante foretrækker veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en pH-værdi på 6,5 til 7,5 for optimal vækst. Undgå oversvømmelse for at forhindre rod råd.

  Denne plante trives bedst på en solrig beliggenhed i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig beskyttelse mod hård vind. Undgå steder med langvarig vandstagnation.

  I løbet af vintermånederne kan det være nyttigt at beskytte planten mod hård frost og kold vind. Dette kan gøres ved at pakke planten ind i jute eller speciel vinterbeskyttelse. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frostop perioden begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om vinteren og gød planten om foråret for en sund vækst. Sørg for tilstrækkeligt sollys og beskyt planten mod stærk vind.

  For at opnå en god blomstring og frugtudvikling er det vigtigt at gøde planten om foråret med organisk gødning. Brug en gødning specielt designet til frugttræer og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødning kan føre til for meget bladevækst og for lidt blomstring.

  Mulch er vigtigt for havplanter for at holde på fugt, mindske ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Det anbefales at bruge organisk mulch såsom træflis eller kompost. Sørg for, at mulchen danner et lag på ca. 5-7 cm og hold det væk fra plantens stamme.

  Prunus domestica 'Victoria' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En for høj surhedsgrad kan føre til problemer med vækst og sundhed for planten. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og foretage eventuelle nødvendige justeringer.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum bruges. Det er også vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr og fjerne inficerede blade eller grene. Det er vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger for at opretholde plantens sundhed.

 • Beskrivelse

  Prunus domestica 'Victoria' er et blommetræ med en opret vækst, der kan nå en maksimal højde på ca. 4-5 meter. Træet producerer ovale, rød-lilla blommer om sommeren, der er saftige, søde og aromatiske i smagen. 'Victoria' er selvbestøvende og kan derfor plantes alene. Blommerne er velegnede til at spise friske, men også til at bruge i syltetøj, kompotter og bagværk. Denne frugttræ trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.