Pyrus communis 'Doyenne du Comice'

Pyrus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pyrus communis 'Doyenne du Comice' is een perenboom met een brede, bolvormige kroon en glanzende groene bladeren. Deze boom produceert grote, sappige peren met een zoete en aromatische smaak. De peren zijn groen van kleur en hebben een zachte textuur. De boom staat bekend om zijn goede bestuivingseigenschappen en hoge opbrengsten. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn mooie uiterlijk en heerlijke vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de wortels goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te zorgen voor voldoende water en voeding. De plant vereist verder weinig speciale zorg.

  De "Pyrus communis 'Doyenne du Comice'" heeft veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor minimaal 2-3 meter ruimte rondom de plant zodat deze zich optimaal kan ontwikkelen. Houd er rekening mee dat de plant ook voldoende ruimte onder de grond nodig heeft voor zijn wortelsysteem.

  De 'Doyenne du Comice' peerboom groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn en zal de vruchtproductie verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant Pyrus communis 'Doyenne du Comice' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Deze insecten helpen bij de bestuiving van de bloemen en dragen zo bij aan de vruchtzetting. Zo draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, perenbomen zijn gunstig voor biodiversiteit omdat ze bestuivers aantrekken zoals bijen en vlinders. Daarnaast bieden ze nestgelegenheid en voedsel voor vogels en andere dieren. Perenbomen leveren ook vruchten die een voedselbron kunnen zijn voor diverse diersoorten.

  De Pyrus communis 'Doyenne du Comice' bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee weken.

  De "Doyenne du Comice" peerboom gedijt het beste op een plek met voldoende zonlicht, maar kan ook wel wat schaduw verdragen. Het is belangrijk dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor een goede groei en vruchtvorming. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt als handpeer. De 'Doyenne du Comice' staat bekend om zijn zoete en sappige peren. Het is belangrijk om te wachten tot de vruchten rijp zijn voordat je ze oogst om de beste smaak te ervaren.

  Ja, perenbomen hebben de mogelijkheid om geluid enigszins te dempen vanwege hun bladeren en takken. Hoewel ze geen specifiek ontworpen geluidsdempend vermogen hebben, kunnen ze helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of omgeving. Het effect is echter beperkt in vergelijking met echte geluidsdempende materialen.

 • Deze perenboom kan het beste gesnoeid worden in de winter, van december tot februari. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit om meer licht en lucht door te laten. Knip takken weg die naar binnen groeien of zich kruisen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant moet worden geplant in goed doorlatende potgrond om gezond te groeien. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is, maar niet te nat. Voeg indien nodig voedingsstoffen toe om de groei van de plant te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg dat de grond voldoende vochtig is maar niet te nat. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor een goede groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte en licht krijgt om te groeien en vruchten te produceren. Vermijd te natte of te droge grond om de gezondheid van de plant te behouden.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of stro rond de wortels aan te brengen. Het is ook mogelijk om de plant in te pakken met jute of vliesdoek voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de plant tijdens vorstperiodes niet uitdroogt en voldoende vocht krijgt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, behalve regelmatig water geven tijdens droge periodes. Verwijder dode of zieke takken en dun de kroon uit indien nodig. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor fruitbomen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen is belangrijk voor deze fruitboom, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging en onkruidgroei onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren als mulch. Breng een laag aan van ongeveer 5-10 cm en zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de boom komt.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen door regelmatig de plant te inspecteren en aangetaste bladeren of takken te verwijderen. Indien nodig kunt u ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum gebruiken.

 • Omschrijving

  De Pyrus communis 'Doyenne du Comice' is een perenboom met een brede, bolvormige kroon en glanzende groene bladeren. Deze boom produceert grote, sappige peren met een zoete en aromatische smaak. De peren zijn groen van kleur en hebben een zachte textuur. De boom staat bekend om zijn goede bestuivingseigenschappen en hoge opbrengsten. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn mooie uiterlijk en heerlijke vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.