Ribes uva-crispa Hinnonm?ki Gul

Ribes

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul er en busk kendt for sine store, søde og saftige gule bær. Plantens blade er grønne og let behårede. Det er en selvbestøvende plante, så der er ikke behov for en anden plante for at producere frugt. Hinnonmäki Gul trives godt i solen og er vinterhårdfør. Bærrene kan spises friske eller bruges i syltetøj, saft og desserter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende plante, der taber sine blade om vinteren. Det anbefales at beskære den om foråret.

  Denne haveplante er vinterhårdfør ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost i strenge vintre. Det anbefales at lægge muld omkring rødderne og beskytte planten med en fleecehætte.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskæring for at fremme væksten. Det er en stærk og sund haveplante, der trives godt i sollys og fugtig jord.

  Ribes uva-crispa Hinnonm?ki Gul har brug for cirka 1,5 meter plads for at vokse ordentligt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig og forblive sund. Når du planter, skal du tage hensyn til vækstrummet og sørge for en passende afstand til andre planter.

  Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul trives bedst på en solrig placering, men kan også plantes i halvskygge. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og producere frugt. I skyggen kan væksten og frugtsætningen af planten blive reduceret.

  Ribes uva-crispa Hinnomäki Gul har brug for vand i gennemsnit 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke drænet. Om vinteren kan planten muligvis have mindre behov for vand, afhængigt af temperaturen og lysintensiteten.

  Ja, Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul er sommerfugle- og bivenlig på grund af blomster, der producerer nektar og tiltrækker disse insekter. Det er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Ja, Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker forskellige typer insekter og fugle med sit frugt. Denne plante kan hjælpe med at fremme biodiversiteten i din have. Den giver også ly og mad til forskellige dyrearter.

  Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul blomstrer i april og maj månederne. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder, for at undgå udtørring. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst og blomstring.

  Ja, Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul frugter er spiselige og bliver ofte spist friske eller anvendt til syltetøj, gelé og desserter. Det er vigtigt at plukke frugterne, når de er helt modne, for den bedste smag.

  Ja, blomsterplanter har evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere lydbølger. Planter med store blade og tæt vegetation kan absorbere lyden endnu mere effektivt. At placere planter i et rum kan bidrage til et roligt og stille miljø.

 • For at fremme vækst og blomstring anbefales det at beskære Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul regelmæssigt. Dette bør gøres bedst om vinteren eller tidligt om foråret. Fjern døde grene og tynd ud i busken for at lade lys og luft passere igennem.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmelsygdomme.

  Ribs uva-crispa Hinnonmäki Gul trives godt i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let sur og regelmæssigt gødskes for at holde planten sund. Overdrevent våd jord bør undgås for at forhindre rod råd.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og fugtig jord. En jord med en neutral pH-værdi er ideel for optimal vækst og blomstring. Sørg for en næringsrig jord med tilstrækkeligt organisk materiale til en sund udvikling af planten.

  Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul trives bedst på en solrig placering. En veldrænet jord er ideel for denne haveplante. Undgå for våd jord for at undgå rodrot.

  Denne plante har brug for beskyttelse mod frost om vinteren. Det anbefales at dække planten til med f.eks. halm eller blade. Sørg for, at rødderne er godt beskyttede mod kulde.

  Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul kræver lidt vedligeholdelse. Beskær gamle grene om foråret og giv regelmæssigt vand. Sørg for tilstrækkeligt sollys og frugtbar jord for god vækst.

  Det anbefales at tilføje organisk gødning til jorden om foråret til denne plante. Der kan også drysses kalk om efteråret. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst og god frugtdannelse.

  At mulche jorden omkring denne plante er gunstig for at undertrykke ukrudtsvækst og reducere fugttab. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis. Sørg for, at mulchlaget ikke kommer direkte op mod plantens stam.

  Denne plante trives bedst i sure til neutrale jordbund med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst og blomstring. Det anbefales at måle jordens surhedsgrad regelmæssigt og foretage eventuelle tilpasninger efter behov.

  Til bekæmpelse af skadedyr på denne plante kan biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider og mariehøns anvendes. Forebyggende foranstaltninger som regelmæssig kontrol af skadedyr og manuel fjernelse af skadeinsekter kan også hjælpe med at holde planten sund. Kemiske bekæmpelsesmidler frarådes, da de kan være skadelige for nyttige insekter og miljøet.

 • Beskrivelse

  Ribes uva-crispa Hinnonmäki Gul er en busk kendt for sine store, søde og saftige gule bær. Plantens blade er grønne og let behårede. Det er en selvbestøvende plante, så der er ikke behov for en anden plante for at producere frugt. Hinnonmäki Gul trives godt i solen og er vinterhårdfør. Bærrene kan spises friske eller bruges i syltetøj, saft og desserter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.