Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen'

Rubus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' er en brombærbusk, der er kendt for sine tornløse grene og evigt grønne blade. Denne plante producerer om sommeren saftige, søde brombær, der er lette at plukke på grund af manglen på torne. 'Thornless Evergreen' er en selvbestøvende sort og trives godt i sollys og frugtbar, veldrænet jord. Med sine dekorative blade og velsmagende frugter er denne plante et populært valg til haver og køkkenhaver. Da planten er tornløs, er det let at høste brombærrene uden at skade dig selv.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der mister sit løv om efteråret og får nyt løv om foråret.

  Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' er hårdfør ned til -15 grader Celsius.

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er en stærk og sund plante, der trives godt i forskellige jordtyper og klimaer. Beskæring af planten kan hjælpe med at kontrollere væksten og fremme frugtudviklingen.

  Denne plante har brug for cirka 2-3 meter plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udbrede sig i haven. Det er vigtigt at undgå, at planten overtager og kvaler andre planter.

  Ja, Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' trives godt i skyggen og kan endda trives bedre end i fuld sol. Det er en ideel plante til steder med delvis skygge i haven. Planten kan trives og blomstre godt med kun få timers sollys om dagen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. At give vand en gang om ugen er normalt tilstrækkeligt, men tjek altid jorden før du giver vand. At give for meget vand kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, fordi det hjælper med bestøvning af andre planter.

  Ja, planten bidrager til biodiversitet ved at levere nektar og pollen til bier og sommerfugle. Derudover kan fugle og små dyr søge ly i den tætte busk. Det er derfor et godt supplement til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer i juni og juli måneder, og blomstringen varer cirka 4-6 uger. Efter blomstringen vises der sorte brombær på planten.

  Denne plante kan tåle fuld sol og har ingen problemer med varmen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig.

  Ja, frugterne af denne plante er spiselige og bruges ofte til at lave syltetøj, gelé og desserter. Spis kun frugterne, når de er helt modne, og undgå at spise blade og stængler, da de kan være giftige. Det anbefales at vaske planten og frugterne grundigt, inden de spises.

  Ja, Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' har evnen til at dæmpe lyd på grund af bladets tæthed og plantens størrelse. Bladene på denne plante absorberer lydbølger, hvilket dæmper lyden. Planter generelt kan bidrage til at dæmpe lyden i en have.

 • For at holde planten sund og livlig er det vigtigt at beskære regelmæssigt. Beskær gamle grene om foråret til jorden for at stimulere ny vækst. Fjern også regelmæssigt døde eller beskadigede grene for at få planten til at se pæn og velplejet ud.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå at lade jorden udtørre. Undgå dog at give for meget vand for at undgå rådne rødder.

  Denne plante har brug for en god drænet pottemuld for at vokse sundt. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst speciel pottemuld til haveplanter for det bedste resultat.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord, der forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. En jord med en neutral til sur pH-værdi er ideel. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted med god drænet jord. Det er vigtigt at beskytte planten mod kraftig vind. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse.

  Om vinteren anbefales det at beskytte denne plante mod frost ved at lægge muld omkring rødderne. Det er også vigtigt at placere planten væk fra vinden og eventuelt dække den til med et klæde ved hård frost. Beskær planten om foråret for at stimulere væksten og reparere eventuel frostskade.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede grene, og beskær planten efter blomstringen for at bevare formen. Gød planten om foråret med organisk gødning for at fremme sund vækst.

  Haveplanter som Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' har brug for regelmæssig gødning for at opnå god vækst og blomstring. Brug en universal gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed. Gød planten om foråret og eventuelt igen om sommeren for optimale resultater.

  Mulch hjælper med at holde fugtigheden og undertrykke ukrudtsvækst. Det beskytter rødderne mod frost om vinteren og forhindrer, at jorden tørrer ud om sommeren. Sørg for, at mulchlaget ikke placeres for tæt på plantens stamme for at forhindre rådning.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og forbliver tilstrækkelig fugtig, men ikke for våd. Sørg for god dræning for at forhindre rodskader.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante anbefales det at regelmæssigt kontrollere for bladlus, spindemider og hvide fluer. Brug af biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovmider kan hjælpe med at løse problemet på en naturlig måde. Derudover er det vigtigt at holde planten sund ved regelmæssig gødning og tilstrækkelig vanding.

 • Beskrivelse

  Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' er en brombærbusk, der er kendt for sine tornløse grene og evigt grønne blade. Denne plante producerer om sommeren saftige, søde brombær, der er lette at plukke på grund af manglen på torne. 'Thornless Evergreen' er en selvbestøvende sort og trives godt i sollys og frugtbar, veldrænet jord. Med sine dekorative blade og velsmagende frugter er denne plante et populært valg til haver og køkkenhaver. Da planten er tornløs, er det let at høste brombærrene uden at skade dig selv.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.