Rubus idaeus 'Malling Promise'

Rubus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rubus idaeus 'Malling Promise' is een frambozenras dat bekend staat om zijn grote, sappige rode vruchten met een zoete smaak. De plant produceert een overvloedige oogst van frambozen in de zomermaanden. Het is een sterke en gezonde struik die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Malling Promise' is een doornloze variëteit, wat het plukken van de vruchten gemakkelijker maakt. Het is een populaire keuze voor tuinders en liefhebbers van vers geoogste frambozen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rubus idaeus 'Malling Promise' is niet groenblijvend. Het is een struik die bladverliezend is en in de winter zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om de struik in het najaar te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Planten die winterhard zijn, kunnen buiten overleven in koudere temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig speciale zorg nodig en kan goed gedijen in verschillende soorten grond en omstandigheden. Het regelmatig snoeien van de plant kan echter wel noodzakelijk zijn.

  Voor deze plant is het ideaal om ongeveer 60 cm ruimte te hebben tussen andere planten. De plant heeft ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, dus zorg voor voldoende afstand. Houd ook rekening met de groei en spreiding van de plant.

  "Rubus idaeus 'Malling Promise' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook relatief goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder vruchten produceren en mogelijk wat extra verzorging nodig hebben om optimaal te groeien."

  De Rubus idaeus 'Malling Promise' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij warm weer iets vaker water dan bij koeler weer.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit draagt bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin en zorgt voor een gezonde biodiversiteit. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen de vruchten voor voedsel voor vogels. Over het algemeen is de plant dus goed voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot juli en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Zorg ook voor een goede drainage in de grond.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten of verwerkt in jams en desserts. Het is belangrijk om enkel de rijpe vruchten te eten en om de plant goed te kennen om verwarring met giftige planten te voorkomen.

  Ja, veel tuinplanten hebben de mogelijkheid om geluid te absorberen en daardoor geluid te dempen. Dit kan vooral merkbaar zijn in tuinen met veel beplanting. Het bladerdak van de planten fungeert als een soort geluidsisolatie.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de winter of vroege lente. Verwijder oud en dood hout en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Knip de scheuten die vruchten hebben gedragen terug tot vlak boven de grond.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Rubus idaeus 'Malling Promise' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Voeg regelmatig compost toe om de voedingsstoffen op peil te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te waterig wordt, maar ook niet uitdroogt. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en regelmatig water krijgt. Ideaal voor in de tuin of in een grote pot op het terras.

  Voor de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of stro rond de wortels aan te brengen. Bescherm de takken tegen zware sneeuwval door ze bij elkaar te binden. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tijdens de winter en geef indien nodig extra water.

  De plant vereist regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om een algemene meststof te gebruiken die rijk is aan organisch materiaal. Bemest de plant in het voorjaar voordat de groei begint en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en niet direct op de bladeren terechtkomt.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat rondom de plant wordt gelegd om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen kou in de winter en hitte in de zomer. Mulch kan bestaan uit compost, bladeren, houtsnippers of stro.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een bodem met een pH tussen 5.5 en 6.5 is ideaal voor de groei en ontwikkeling van deze tuinplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  De plant is gevoelig voor aanvallen van bladluizen, trips en spint. Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door regelmatig de plant te controleren en indien nodig de aangetaste delen te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes ingezet worden als natuurlijke bestrijdingsmethoden.

 • Omschrijving

  De Rubus idaeus 'Malling Promise' is een frambozenras dat bekend staat om zijn grote, sappige rode vruchten met een zoete smaak. De plant produceert een overvloedige oogst van frambozen in de zomermaanden. Het is een sterke en gezonde struik die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Malling Promise' is een doornloze variëteit, wat het plukken van de vruchten gemakkelijker maakt. Het is een populaire keuze voor tuinders en liefhebbers van vers geoogste frambozen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.