Rubus obaccus Loganberry

Rubus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rubus obaccus Loganberry is een hybride braam- en frambozenplant die grote, donkerrode vruchten produceert. Deze plant heeft stekels en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond in de volle zon. De vruchten van de Loganberry hebben een zoete en lichtzure smaak en kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden in jam, taarten en desserts. Het is een zelfbestuivende plant die in de zomer rijpt en kan worden geoogst van juli tot september. De Loganberry is geliefd vanwege zijn sappige en smaakvolle vruchten en wordt vaak geteeld in tuinen en moestuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Loganberry plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en is dus een bladverliezende plant.

  . De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  De Loganberry is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft minimale verzorging en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Loganberry heeft veel ruimte nodig, ongeveer 2 tot 3 meter in alle richtingen om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  De Loganberry plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en vruchtproductie beperkt zijn. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek met voldoende zonlicht.

  De Loganberry plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2 tot 3 keer per week water. Let op dat de wortels niet te nat worden, want dat kan wortelrot veroorzaken.

  De Loganberry plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en pollen die het produceert. Het is een goede keuze voor een tuin die deze bestuivers wil aantrekken. De plant kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit en het bestuiven van andere planten in de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit doordat het bijen, vlinders en andere insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kunnen vogels en andere dieren profiteren van de vruchten die de plant produceert. Het draagt bij aan een gevarieerde en levendigere tuinomgeving.

  De "Rubus obaccus Loganberry" bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloei kan enkele weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral bij warm weer. Zorg voor een goed doorlatende grond om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  Ja, de vruchten van de Loganberry plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in jams, sauzen en desserts. De vruchten hebben een zoetzure smaak en zien eruit als een kruising tussen een framboos en een braam. Het is belangrijk om enkel rijpe vruchten te eten en de plant niet te verwarren met giftige soorten.

  Ja, de Loganberry plant heeft dichte en weelderige bladeren die geluid kunnen dempen. Dit kan helpen om achtergrondgeluiden te verminderen en een rustige omgeving te creëren in uw tuin.

 • De plant moet jaarlijks worden gesnoeid om de groei te stimuleren en de gezondheid te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei ook na de oogst om nieuwe groei te bevorderen voor het volgende seizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te kiezen voor vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan organisch materiaal voor een goede groei en bloei. Vermijd zware, compacte grondsoorten die water kunnen vasthouden.

  De Loganberry plant groeit het beste in losse, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. De bodem moet vochtig blijven, maar niet te nat. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Loganberry groeit het beste op een zonnige plek met vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en vermijd natte of zure grond. Bescherm de plant tegen harde wind en zorg voor voldoende luchtcirculatie om ziektes te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, kun je een dikke laag mulch aanbrengen rond de basis. Knip dode of beschadigde takken in het voorjaar weg en bind de resterende takken vast om ze te ondersteunen. Bescherm de plant ook tegen harde wind door een schutting of ander beschermend materiaal te gebruiken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en ondersteun de plant met klimhulp. Geef de plant jaarlijks organische meststoffen voor een goede groei.

  De Loganberry plant heeft een voorkeur voor organische bemesting in het vroege voorjaar. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei te stimuleren. Pas op met teveel bemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen is belangrijk voor de Loganberry plant om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals stro, compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rondom de plant, maar zorg ervoor dat de stengels van de plant vrij blijven.

  De Loganberry groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Goede drainage is belangrijk om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en vruchtzetting.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Verwijder regelmatig dode bladeren en ander organisch materiaal waar insecten zich kunnen verstoppen. Een milieuvriendelijke optie is het gebruik van neemolie of pyrethrine spray.

 • Omschrijving

  De Rubus obaccus Loganberry is een hybride braam- en frambozenplant die grote, donkerrode vruchten produceert. Deze plant heeft stekels en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond in de volle zon. De vruchten van de Loganberry hebben een zoete en lichtzure smaak en kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden in jam, taarten en desserts. Het is een zelfbestuivende plant die in de zomer rijpt en kan worden geoogst van juli tot september. De Loganberry is geliefd vanwege zijn sappige en smaakvolle vruchten en wordt vaak geteeld in tuinen en moestuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.