Vaccinium corymbosum 'Bluecrop'

Vaccinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' is een blauwbessoplant die bekend staat om zijn sappige en zoete bessen. De plant produceert grote trossen van middelgrote bessen die blauw van kleur zijn. De 'Bluecrop' heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De plant gedijt goed in zure, vochtige grond en heeft voldoende zonlicht nodig voor een goede groei en oogst. De bessen zijn rijk aan antioxidanten en vitaminen en zijn heerlijk om vers te eten of te verwerken in desserts en jam.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter verliest hij zijn blad. Planten die hun blad verliezen in de winter worden ook wel bladverliezende planten genoemd.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Tuinplanten zoals deze kunnen over het algemeen overleven in ons klimaat.

  Blauwe bessenstruiken zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig snoei. Zorg voor voldoende zonlicht en water en ze zullen goed gedijen in de tuin. Regelmatig bemesten en beschermen tegen vorst kan helpen om een goede oogst te garanderen.

  Deze plant heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Geef de plant genoeg ruimte rondom om te voorkomen dat hij verstikt raakt.

  De Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' gedijt het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant mogelijk minder goed groeien en minder vruchten produceren. Het is daarom aanbevolen om de plant in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine witte bloemen die veel nectar produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen en bessen. Daarnaast kunnen vogels de bessen eten, waardoor de plant kan bijdragen aan voedselketens in de tuin. Tot slot zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat gunstig is voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant en gedijt goed in een zonnige omgeving. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak vers gegeten of verwerkt in gerechten zoals smoothies of jam. Het zijn blauwe bessen met een zoete smaak en een hoog gehalte aan antioxidanten. Het is belangrijk om de bessen goed te wassen voordat je ze consumeert.

  Bij het aanplanten van tuinplanten moet niet op geluidsdemping worden gerekend. Over het algemeen dragen planten niet bij aan geluidsdemping in de buitenruimte. Het is aan te raden om andere methoden te gebruiken om geluidsoverlast te verminderen.

 • Blauwe bessenstruiken kunnen het beste in het late winter of vroege voorjaar worden gesnoeid. Snoei dode takken, dun de struik uit en snoei takken die naar binnen groeien. Het stimuleert nieuwe groei en verbetert de algehele gezondheid van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om verdamping te bevorderen en schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft vochtige, zure potgrond nodig die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond geen kalk bevat en verrijk het met organisch materiaal voor een optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven.

  De plant gedijt het beste in zure, goed doorlatende grond met een hoge organische stofgehalte. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en enigszins zuur. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Deze plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een mulchlaag van bladeren of stro. Zorg ervoor dat de wortels niet bevriezen door de grond rondom de plant te bedekken met een dikke laag compost.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig onkruid en zorg voor een goede drainage in de grond. Bemest de plant in het voorjaar en snoei na de oogst om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een specifieke bemesting, rijk aan organisch materiaal en meststoffen met een laag stikstofgehalte. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten gedurende het groeiseizoen, vooral in het voorjaar en na de oogstperiode. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is samengesteld voor fruitbomen en -struiken voor een optimale groei en vruchtzetting.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant om onkruidgroei tegen te gaan en de bodem vochtiger te houden. Dit kan gedaan worden met bijvoorbeeld boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  De plant houdt van zure grond met een pH-waarde tussen 4,8 en 5,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot slechte groei en vruchtbaarheid. Zorg er dus voor dat de bodem zuur genoeg is voor deze plantensoort.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je kiezen voor natuurlijke methoden zoals het planten van companion plants zoals goudsbloem, knoflook en uien. Daarnaast kun je regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen. Als laatste kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen indien nodig.

 • Omschrijving

  De Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' is een blauwbessoplant die bekend staat om zijn sappige en zoete bessen. De plant produceert grote trossen van middelgrote bessen die blauw van kleur zijn. De 'Bluecrop' heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De plant gedijt goed in zure, vochtige grond en heeft voldoende zonlicht nodig voor een goede groei en oogst. De bessen zijn rijk aan antioxidanten en vitaminen en zijn heerlijk om vers te eten of te verwerken in desserts en jam.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.