Vaccinium corymbosum 'Jersey'

Vaccinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vaccinium corymbosum 'Jersey' is een blauwe bosbesstruik die vruchten produceert die groter zijn dan gemiddeld. De struik heeft een opgaande groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1,5 meter. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. De blauwe bessen van de 'Jersey' hebben een zoete smaak en zijn zeer geschikt voor verse consumptie of om te verwerken in jam of taarten. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond en een plek in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Vaccinium corymbosum 'Jersey' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in de lente nieuwe blaadjes krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het afdekken met bijvoorbeeld vliesdoek kan helpen om de plant te beschermen tegen de kou.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt, en snoei indien nodig in het voorjaar. Verwijder regelmatig onkruid en voeg mulch toe om de grond vochtig te houden.

  Voor deze plant is het het beste om een ruimte van minimaal 1,5 meter bij 1,5 meter te voorzien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Vaccinium corymbosum 'Jersey' gedijt het beste in de volle zon en kan minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  De Vaccinium corymbosum 'Jersey' heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt.

  Ja, 'Jersey' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bestuivers aan te trekken.

  Blauwe bessen planten zijn inheems in Noord-Amerika en dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De bessen zelf worden ook gegeten door verschillende vogelsoorten, wat helpt bij het in stand houden van de voedselketen. Door het planten van blauwe bessen in uw tuin, draagt u indirect bij aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt meestal ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en felle middagzon.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en kunnen vers gegeten worden of verwerkt worden in gerechten zoals jam, taarten en smoothies. Het is belangrijk om de vruchten goed te wassen voor consumptie.

  Nee, deze plant staat er niet om bekend geluid te dempen. Het is voornamelijk een sierplant die bekend staat om zijn lekkere bessen en mooie uitstraling in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt best in het late voorjaar na de bloei. Verwijder dode takken en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Knip de takken tot vlak boven een naar buiten gerichte knop.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig turfmolm toe om de zuurtegraad van de potgrond te verhogen.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en geef regelmatig water om de groei en bloei te bevorderen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek met vochtige, zure grond. Zorg ervoor dat de standplaats goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur uit de wind en bescherm deze tegen felle middagzon.

  Om de plant te beschermen tegen de winter, is het belangrijk om een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortelzone. Daarnaast kan het helpen om de plant in te pakken met een speciale tuinvlies of jutezak. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst invalt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomers. Zorg voor een zure grond en snoei jaarlijks in het voorjaar om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar en het najaar voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een bemesting die rijk is aan organische stoffen en langzaam vrijkomende voedingsstoffen. Gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten en breng deze in het voorjaar aan volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je toedient.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om het vochtgehalte op peil te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Een laag mulch van bijvoorbeeld boomschors of compost is geschikt voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De bodem moet een lichtzure tot zure pH hebben, bijvoorbeeld tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren om optimale groei en vruchtontwikkeling te bevorderen. Het gebruik van organische stof zoals compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en bijvoorbeeld bladluizen, spintmijten en rupsen handmatig te verwijderen. Gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden. Tot slot is het belangrijk om de plant gezond te houden door ervoor te zorgen dat deze voldoende voedingsstoffen en water krijgt.

 • Omschrijving

  De Vaccinium corymbosum 'Jersey' is een blauwe bosbesstruik die vruchten produceert die groter zijn dan gemiddeld. De struik heeft een opgaande groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1,5 meter. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. De blauwe bessen van de 'Jersey' hebben een zoete smaak en zijn zeer geschikt voor verse consumptie of om te verwerken in jam of taarten. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond en een plek in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.