Vaccinium vitis-idaea 'Koralle'

Vaccinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vaccinium vitis-idaea 'Koralle' is een dwergstruik met opgaande groei die ongeveer 30-40 cm hoog kan worden. De plant heeft heldergroene bladeren en draagt in de zomer kleine rode bessen die goed smaken en rijk zijn aan vitamine C. 'Koralle' staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die ook goed gedijt in rotstuinen, borders of als bodembedekker. Het is een decoratieve en smaakvolle toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Snoei indien nodig in het voorjaar.

  Voor deze plant is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben, zodat de wortels goed kunnen groeien en de plant zich goed kan ontwikkelen. Houd daarom bij het planten rekening met een afstand van ongeveer 40-50 cm tussen elke plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertraagd worden en kunnen er mogelijk minder vruchten worden gevormd. Het is aanbevolen om deze plant te planten op een zonnige plek voor optimale groei en productie.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen heeft die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast kunnen vogels de bessen eten die deze plant produceert. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan dus bijdragen aan de diversiteit van dieren in uw omgeving.

  De plant 'Koralle' bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Hij heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en vruchten te produceren. Zorg wel voor voldoende vochtigheid in de grond, vooral in warme perioden.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en hebben een licht zure smaak. Ze worden vaak gebruikt in jams, sappen en desserts. Het is belangrijk om ze goed te wassen voordat je ze consumeert.

  De plant Vaccinium vitis-idaea 'Koralle' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze tuinplant is voornamelijk gekend om zijn decoratieve bessen en bladeren. Het is aanbevolen om andere planten te overwegen als je op zoek bent naar geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant heeft geen specifieke snoei nodig, alleen eventueel het verwijderen van dode, beschadigde of ongewenste takken. Snoei bij voorkeur in het voorjaar na de bloei om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Overmatig snoeien kan de vruchtzetting verminderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in stilstaand water staan om wortelrot te voorkomen.

  De potgrond dient zuur te zijn om de groei van de plant te bevorderen. Zorg voor een goede waterdoorlatende potgrond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant gedijt het beste in vochtige, zure en goed doorlatende grond. Een zanderige, veenachtige bodem met een lage pH-waarde is ideaal. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond die vochtig blijft, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bladeren te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Ook kan een beschermhoes of -doek worden gebruikt om de plant af te dekken. Zorg ervoor dat de plant goed vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige, zure grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Snoei de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig in het voorjaar en de zomer om gezond te groeien en bloeien. Gebruik organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Let op dat je de juiste hoeveelheid meststoffen gebruikt en niet overbemest.

  Mulch kan worden gebruikt rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit helpt de wortels gezond te houden en de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Let op dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant optimaal voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zuurminnende planten.

  Het is belangrijk bij het bestrijden van ongedierte op deze plant om gebruik te maken van natuurlijke methoden, zoals het regelmatig inspecteren van de plant en het handmatig verwijderen van plagen. Het is ook mogelijk om nuttige insecten in te zetten, zoals lieveheersbeestjes, om ongedierte te bestrijden. Chemische bestrijdingsmiddelen worden afgeraden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de plant zelf.

 • Omschrijving

  De Vaccinium vitis-idaea 'Koralle' is een dwergstruik met opgaande groei die ongeveer 30-40 cm hoog kan worden. De plant heeft heldergroene bladeren en draagt in de zomer kleine rode bessen die goed smaken en rijk zijn aan vitamine C. 'Koralle' staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die ook goed gedijt in rotstuinen, borders of als bodembedekker. Het is een decoratieve en smaakvolle toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.