Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl'

Vaccinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' is een kleine plant die bekend staat om zijn opvallende rode bessen. De bessen zijn zoet en sappig en hebben een intense smaak. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in potten of als bodembedekker. Hij gedijt goed in de zon tot halfschaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig. De 'Red Pearl' is een winterharde plant die ook in de wintermaanden groen blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen sterke wind en te zorgen voor een goede waterafvoer in de winter.

  Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist weinig zorg en kan goed gedijen in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' heeft ongeveer 1 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en plant deze op een afstand van ongeveer 1 meter van andere planten. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving en heeft slechts een gematigde hoeveelheid zonlicht nodig. Een plek met halfschaduw is ideaal voor deze plant. Houd er rekening mee dat te weinig zonlicht de bloei en vruchtzetting kan beïnvloeden.

  De Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de plant met rustigere watergift toe.

  Ja, Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' is een plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze bijen en andere insecten aantrekken. Dit draagt bij aan de bestuiving van andere planten en zorgt zo voor een gezonde leefomgeving voor verschillende diersoorten. Let wel op dat de planten op een milieuvriendelijke manier worden gekweekt en onderhouden om de biodiversiteit te behouden.

  De Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' bloeit van mei tot juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed vochtig is.

  Ja, de bessen van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in jams, sauzen en desserts. Ze hebben een lichtzoete smaak en zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. Het is belangrijk om de bessen goed te wassen voor consumptie.

  Ja, de plant behoort tot de categorie tuinplanten die geluidsdempend kunnen werken in een tuinomgeving. Het bladerdek en de structuur van de plant kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de mate van geluidsdemping afhankelijk is van factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving waarin deze groeit.

 • Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' (rode bosbes) kan in het voorjaar gesnoeid worden om dode of beschadigde takken te verwijderen en de vorm van de struik te behouden. Ook kun je na de oogst de oudste takken tot bij de basis terugsnoeien om de groei van nieuwe takken te stimuleren. Zorg ervoor dat de struik voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Water geven in de ochtend of avond is het beste.

  Potgrond met een lage zuurtegraad is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is, zodat de wortels niet te nat komen te staan. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodem moet zuur tot licht zuur zijn met een pH tussen 4,5 en 5,5. Zorg voor een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor voldoende vochtigheid.

  De plant staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te zwaar of te nat. Ook kan de plant goed groeien op zure grond.

  In de winter kan het nuttig zijn om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een vliesdoek of beschermhoes bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de winterbescherming te optimaliseren.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Een lichte bemesting in het voorjaar en regelmatige snoei om de plant compact te houden zijn aan te raden. Plaats de plant op een zonnige locatie voor de beste groei.

  Gebruik een organische meststof speciaal voor zuurminnende planten. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en niet te dicht bij de stam wordt gelegd.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal om de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Mulch kan helpen bij het behouden van de voedingsstoffen in de bodem en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of de herfst.

  De Tuinplant Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' gedijt het beste in zure grond. Een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 is ideaal voor deze plant. Zorg daarom voor een zure bodem om de plant optimaal te laten groeien.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op spintmijten, bladluizen en rupsen, aangezien deze ongedierte schade kunnen veroorzaken aan de plant. Preventieve maatregelen zoals het regelmatig schoonhouden van de plant en het gebruik van natuurlijke vijanden kunnen helpen bij het voorkomen van plagen. Bij ernstige plagen kan overwogen worden om een biologisch bestrijdingsmiddel te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Vaccinium vitis-idaea 'Red Pearl' is een kleine plant die bekend staat om zijn opvallende rode bessen. De bessen zijn zoet en sappig en hebben een intense smaak. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in potten of als bodembedekker. Hij gedijt goed in de zon tot halfschaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig. De 'Red Pearl' is een winterharde plant die ook in de wintermaanden groen blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.