Vitis 'Golden Champion'

Vitis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vitis 'Golden Champion' is een soort druivenplant met grote, sappige en zoete gouden druiven. De druiven zijn heerlijk om direct van de plant te eten of om te gebruiken in jams, gelei of wijnproductie. De plant heeft een sterke groei en kan een mooie pergola of muur bedekken met zijn weelderige bladeren en trossen druiven. Vitis 'Golden Champion' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en vrucht te dragen. Met zijn mooie gouden druiven en weelderige groei is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Vitis 'Golden Champion' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder deze grens. De plant kan dus overleven in gematigde klimaten.

  Ja, de Vitis 'Golden Champion' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke en gezonde plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende water, zonlicht en snoei de plant regelmatig voor een optimale groei.

  De plant heeft ruimte nodig voor zijn wortelsysteem om zich te ontwikkelen, afhankelijk van de grootte van de pot of de grond. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de plant om gezond te kunnen groeien. Het is aan te raden om regelmatig de grootte van de pot of de grond te controleren en indien nodig te verplanten naar een grotere ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en kan minder goed groeien in de schaduw. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed gedijen en kan de groei belemmerd worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de bloemen die ze hebben. Het is een goede keuze om een vlinder- en bijenvriendelijke tuin te creëren.

  Tuinplanten zoals de Vitis 'Golden Champion' kunnen bijdragen aan biodiversiteit door insecten aan te trekken en een habitat te bieden voor kleine dieren. Echter, de impact op biodiversiteit is afhankelijk van de diversiteit aan planten en bomen in de tuin. Zorg voor een gevarieerde tuin om de biodiversiteit te verhogen.

  De plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Ja, de druiven van deze plant zijn eetbaar. Ze kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden om sap, jam of wijn van te maken. Eet ze echter met mate, omdat ze veel suiker bevatten.

  Ja, deze plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend effect, maar het is niet de meest effectieve plant op dit gebied. Voor het beste geluidsdempende resultaat kun je beter kiezen voor andere specifieke geluidsdempende planten of bomen. Over het algemeen kan de plant helpen om geluid enigszins te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving.

 • De plant moet jaarlijks in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip overtollige scheuten weg. Zorg ervoor dat er altijd voldoende ruimte is tussen de takken om luchtcirculatie te bevorderen.

  De Tuinplant Vitis 'Golden Champion' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Vitis 'Golden Champion' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei.

  Vitis 'Golden Champion' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is aan te raden om de bodem voor het planten te verbeteren met compost of organische meststoffen. Zorg er ook voor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  De Vitis 'Golden Champion' geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende, vruchtbare grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door de wortels te bedekken met mulch. Daarnaast kan een beschermende doek of vlies worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef een keer per jaar mest in het voorjaar voor optimale groei. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen strenge vorst.

  Tuinplanten zoals "Vitis 'Golden Champion'" kunnen worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik daarnaast ook organische meststoffen om de bodemstructuur en nutriëntenbalans te verbeteren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en bloeien.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren en breng een laag aan rond de plant, maar laat de stam vrij. Vernieuw de mulchlaag elk jaar voor optimale resultaten.

  Tuinplanten zoals Vitis 'Golden Champion' groeien het best in een bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Dit betekent dat de bodem licht zuur tot neutraal moet zijn. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Bij een plaag van ongedierte zoals bladluizen of spintmijten, is het aan te raden om gebruik te maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep of roofmijten. Deze kunnen helpen om ongedierte op een milieuvriendelijke manier te bestrijden, zonder schade aan te richten aan de plant. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en direct in te grijpen indien nodig.

 • Omschrijving

  Vitis 'Golden Champion' is een soort druivenplant met grote, sappige en zoete gouden druiven. De druiven zijn heerlijk om direct van de plant te eten of om te gebruiken in jams, gelei of wijnproductie. De plant heeft een sterke groei en kan een mooie pergola of muur bedekken met zijn weelderige bladeren en trossen druiven. Vitis 'Golden Champion' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en vrucht te dragen. Met zijn mooie gouden druiven en weelderige groei is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.