Vitis 'Vroege van der Laan'

Vitis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vitis 'Vroege van der Laan' er en drueplante, der er kendt for sin tidlige modning og søde, saftige druer. Planten trives bedst i veldrænet jord og på et solrigt sted. Om sommeren producerer planten store klaser druer, som kan spises eller bruges til at lave vin. Bladene på planten er store og grønne, hvilket gør den til et attraktivt element i haven. Med den rette pleje og beskæring kan Vitis 'Vroege van der Laan' fortsætte med at producere frugt i mange år.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Vitis 'Vroege van der Laan' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende plante, der taber sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der kræver regelmæssig beskæring for at opnå sund vækst.

  De Vroege van der Laan er vinterhård op til -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost. Denne plante kan godt overvintre i vores klima.

  Vitis 'Vroege van der Laan' er en druesort, der er relativt nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig beskæring og støtte til væksten. Det trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord.

  Planten har brug for plads til at kunne vokse og udvikle sig. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter og forhindringer. Tag hensyn til plantens slutstørrelse.

  Planten vokser bedst i fuld sol eller delvis skygge. I skyggen kan væksten begrænses, og planten kan producere færre blomster. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden holdes fugtig, men ikke for våd. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande planten flere gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster, som den producerer. Det er et godt valg for at tiltrække bestøvere i haven.

  Ja, planter, der producerer blomster og frugter, som f.eks. drueplanter, kan bidrage til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og fungere som fødekilde for dyr. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at skabe et varieret økosystem. Bemærk: Ikke alle planter er egnede for alle insekter og dyr.

  Planten blomstrer i maj og juni, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg for en frugtbar jord og tilstrækkeligt med plads til rødderne til at vokse.

  Ja, druerne fra denne plante er spiselige og kan spises friske eller bruges til at lave vin. Det er vigtigt at kontrollere druernes optimale modenhed, inden de spises.

  Ja, nogle haveplanter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og grene, der absorberer lydbølger. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en fredelig stemning i haven.

 • De tidlige Van der Laan skal beskæres årligt om sen vinter eller tidlig forår. Fjern døde og beskadigede grene og beskær sidegrene tilbage til 2-3 knopper. Regelmæssig beskæring sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Denne haveplante har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmel og råd.

  For Vitis 'Vroege van der Laan', er det vigtigt at bruge pottemuld, der er god til at dræne vand. Sørg for, at pottemulden har tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Brug en potte med afløbsåbninger for at undgå vandoversvømmelse.

  De Vitis 'Vroege van der Laan' trives bedst i veldrænet jord, der er let sur til neutral pH. Sørg for en jord med tilstrækkelige næringsstoffer og god fugtbalance. En jord med en god struktur og luftighed er også vigtig for en sund vækst af planten.

  Planten trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod kraftig vind og frost. Undgå for våd jord, da det kan føre til rådne rødder.

  Haveplanter som druer har brug for vinterbeskyttelse i koldere klimaer. Dette kan bestå af at påføre et tykt lag muld omkring rødderne og dække planten med et specielt vinterdække. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod frost for at undgå skade.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret. Tilføj organisk gødning om foråret for at fremme god vækst.

  Haveplanter elsker regelmæssig gødning med organiske gødninger som kompost eller ko-gødning. Gød planten om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer til sund vækst og blomstring.

  Det anbefales at dække jorden omkring denne plante med muld for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Muld kan bestå af kompost, barkflis eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte mod plantens stamme.

  Jordens pH-værdi for haveplanter skal være neutral til let sur for optimal vækst og blomstring. Det anbefales at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og eventuelt justere den med kalk eller gødning. En for sur eller basiske jord kan hæmme plantens vækst og blokere næringsstoffer.

  For at bekæmpe skadedyr i havedyrkninger kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler, såsom rovmider eller nematoder. Derudover er det vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt for skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse, så sørg for en sund og afbalanceret vækstmiljø for planten.

 • Beskrivelse

  Vitis 'Vroege van der Laan' er en drueplante, der er kendt for sin tidlige modning og søde, saftige druer. Planten trives bedst i veldrænet jord og på et solrigt sted. Om sommeren producerer planten store klaser druer, som kan spises eller bruges til at lave vin. Bladene på planten er store og grønne, hvilket gør den til et attraktivt element i haven. Med den rette pleje og beskæring kan Vitis 'Vroege van der Laan' fortsætte med at producere frugt i mange år.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.