Achillea kolbiana

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea kolbiana is een vaste plant die behoort tot de asterfamilie en wordt gekenmerkt door zijn donkergroene, varenachtige bladeren en bloemen die variëren in kleur van geel tot roze en paars. De plant bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan door zijn nectarrijke bloemen. Achillea kolbiana groeit het best in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in borders, rotstuinen en wilde tuinen. De plant kan ook worden gebruikt voor medicinale doeleinden vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Achillea kolbiana is niet groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen extreme kou. Bescherming zoals mulch of een afdekhoes kan de plant helpen overleven in koudere klimaten.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en snoei nodig, en gedijt goed in de zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant.

  Achillea kolbiana heeft ongeveer een halve vierkante meter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en te bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  Achillea kolbiana heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Water geven in de vroege ochtend of avond is het beste.

  De plant Achillea kolbiana trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan tuinen en zorgt voor een levendige biodiversiteit. Vlinders en bijen worden vaak aangetrokken door de geur en kleur van de bloemen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door het creëren van een ecologisch evenwicht kan deze plant helpen bij het behoud van verschillende soorten binnen het ecosysteem. Het is daarom positief voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen worden gegeten en worden soms gebruikt in salades of als smaakmaker in gerechten. Het is echter belangrijk om er zeker van te zijn dat de plant niet is bespoten met chemicaliën voordat hij geconsumeerd wordt.

  Ja, het blad van de plant heeft een geluidsdempende werking. De plant kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Het planten van deze soort in de tuin kan een positief effect hebben op de geluidsoverlast.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode bloemen en oude stengels om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Knip de plant tot ongeveer 10-15 cm boven de grond af.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een voedzame potgrond kan helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en niet te vochtig. Het is aan te raden om regelmatig organische meststoffen toe te voegen om de bodemkwaliteit te behouden.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Tuinplanten zoals deze kunnen goed gedijen in borders of rotstuinen.

  Het is aan te raden om in de winter mulch rond de plant aan te brengen ter bescherming tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voor de vorstperiode om uitdroging te voorkomen. Het kan ook helpen om gevoelige planten af te dekken met een beschermende doek of folie tijdens strenge vorst.

  Zorg ervoor dat de plant genoeg zonlicht krijgt en plant hem in goed doorlatende grond. Af en toe bemesten en water geven is voldoende voor een goede groei en bloei. Snoei de plant na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen voor een langdurig en gelijkmatig voedingseffect. Bemest in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen hoeveelheden op de verpakking van de meststof.

  Mulch kan nuttig zijn voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Het wordt aangebracht rond de basis van de plant en kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen van ongeveer 5-10 cm dik.

  Tuinplanten zoals Achillea kolbiana gedijen goed in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  voor ongediertebestrijding kun je het beste de plant regelmatig controleren op luizen, slakken en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen om deze plagen te bestrijden. Het is ook mogelijk om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken indien nodig.

 • Omschrijving

  Achillea kolbiana is een vaste plant die behoort tot de asterfamilie en wordt gekenmerkt door zijn donkergroene, varenachtige bladeren en bloemen die variëren in kleur van geel tot roze en paars. De plant bloeit van de lente tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan door zijn nectarrijke bloemen. Achillea kolbiana groeit het best in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in borders, rotstuinen en wilde tuinen. De plant kan ook worden gebruikt voor medicinale doeleinden vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.