Achillea lewisii

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea lewisii, ook wel bekend als Lewis' duizendblad, is een vaste plant afkomstig uit Noord-Amerika. De plant heeft fijne, zilvergrijze bladeren en bloeit in de zomer met kleine, witte bloemen die in dichte clusters groeien. Het is een sterke en droogtetolerante plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. Achillea lewisii is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen en wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en prairietuinen. Met regelmatige snoei kan de plant gedurende de zomer opnieuw bloeien en blijft het gebladerte gezond en compact.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit en daarna zijn bladeren kan verliezen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist minimale verzorging. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft gemiddeld ongeveer 30 tot 45 centimeter aan ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te behouden om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  Nee, Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een gemiddelde hoeveelheid water nodig. Het is aan te raden om de planten één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectar levert voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Daarnaast trekt het verschillende soorten insecten aan en biedt het schuilplaatsen voor kleine dieren. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin die biodiversiteit wil bevorderen.

  De plant bloeit meestal van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken. De bloemen zijn meestal wit, roze of geel van kleur en trekken vlinders en bijen aan.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Sommige delen van deze plant worden traditioneel gegeten door inheemse volkeren van Noord-Amerika. Het is belangrijk om deskundig advies in te winnen voordat u deze plant consumeert, omdat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor de plant. Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om deze plant te eten, tenzij u zeker weet dat het veilig is en hoe het correct bereid moet worden.

  Ja, de bloemen van deze plant kunnen geluid dempen door reflectie en absorptie van geluidsgolven. Het dichte bladerdek zorgt ook voor enige demping van geluid. Echter, de plant zal niet volledig geluidsdempend zijn.

 • Om de plant gezond te houden en de bloei te stimuleren, is het aan te raden om dode bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 5-10 cm boven de grond om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele uitlopers die zich te ver uitbreiden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de wortelzone en vermijd het besproeien van het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te langdurig nat blijven.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Een zanderige of lemige bodem met een neutrale pH is ideaal voor optimale groei en bloei. Een lichte bemesting kan de plant ook ten goede komen.

  Achillea lewisii gedijt het best in een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen of wilde tuinen.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bij extreme vorst kan het helpen om de plant af te schermen met een beschermende doek of kooi.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant terug na de bloei om nieuwe groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals Achillea lewisii is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verspreid rond de planten en vermijd overbemesting om beschadiging van de wortels te voorkomen. Het is aan te raden om de bemesting elk jaar te herhalen voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen is gunstig voor planten zoals Achillea lewisii, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de bodem te reguleren. Een laag mulch van ongeveer 5-7 cm dik moet worden aangebracht rond de plant, maar niet direct tegen de stengels om verstikking te voorkomen. Het gebruik van organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulch is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  Tuinplanten zoals Achillea lewisii geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en zo nodig aanpassingen te maken met behulp van kalk of zwavel. Het juiste pH-niveau bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, trips, en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Achillea lewisii, ook wel bekend als Lewis' duizendblad, is een vaste plant afkomstig uit Noord-Amerika. De plant heeft fijne, zilvergrijze bladeren en bloeit in de zomer met kleine, witte bloemen die in dichte clusters groeien. Het is een sterke en droogtetolerante plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. Achillea lewisii is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen en wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en prairietuinen. Met regelmatige snoei kan de plant gedurende de zomer opnieuw bloeien en blijft het gebladerte gezond en compact.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.