Achillea millefolium 'Apfelbluete'

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea millefolium 'Apfelblüte' er en rigtblomstrende staude med smukke blomsterskærme, der ligner æbleblomster. Blomsterne har en lyserød til hvid farve og blomstrer fra foråret til efteråret. Planten bliver cirka 60 cm høj og har fint fjeret grønt løv. Det er en nem plante at passe på, der er velegnet til solrige bede og stenbede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Achillea millefolium 'Apfelbluete' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en haveplante, der primært blomstrer om sommeren.

  Planten er hårdfør indtil omkring -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under kraftig frost.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring efter blomstring fremmer blomstringsperioden og plantens sundhed.

  Denne plante har brug for en plads på cirka 30-40 cm i bredden og højden. Det anbefales at holde tilstrækkelig afstand mellem denne plante og andre planter for optimal vækst. I en grænse eller blomsterbed kan denne plante trives godt.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. I skygge vil planten sandsynligvis ikke vokse og blomstre så godt. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted.

  Achillea millefolium 'Apfelbluete' har brug for vand en til to gange om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Juster vandingshyppigheden baseret på omgivelsestemperaturen og tørke.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Det er en ideel plante til at fremme biodiversitet i haven og tiltrække bier og sommerfugle.

  "Achillea millefolium 'Apfelbluete'" bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bestøvende insekter som bier og sommerfugle. De nektarrige blomster giver disse insekter mad og bidrager til økosystemet. Ved at plante denne plante kan biodiversiteten i haven styrkes.

  Planten blomstrer fra juni til august og blomstringsperioden varer i gennemsnit 2 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en solelskende plante, der trives godt i solrige forhold. Sørg for tilstrækkeligt med vand og næring for at holde planten sund.

  Achillea millefolium 'Apfelbluete' er ikke spiselig. Det bruges primært som prydplante i haver på grund af de smukke blomster. Spiselige planter skal altid identificeres omhyggeligt, inden de indtages.

  Ja, Achillea millefolium 'Apfelbluete' har egenskaben at dæmpe lyd. Dette skyldes plantens tætte vækst og absorbering af lydbølger gennem bladene. Derved kan planten bidrage til at reducere omgivende støj i haven.

 • Det bedste tidspunkt at beskære denne plante er efter blomstringen, normalt om efteråret. Klip de afblomstrede blomsterstilke så tæt som muligt ved basen for at stimulere planten til at producere nye blomster. Fjern også eventuelle visne blade for at holde planten sund.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodskader. Undgå dog at lade planten stå konstant i for fugtig jord.

  Brug en godt drænet pottejord til denne haveplante. Sørg for, at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj om nødvendigt organisk gødning i vækstsæsonen.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være godt drænbart og næringsrig for at trives godt. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 anbefales.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Undgå for våd jord for at undgå rådne rødder. Det er en robust plante, der er godt rustet til tørre forhold.

  For at beskytte planten mod kolde vintertemperaturer, kan du lægge et tykt lag muld omkring basen. Derudover er det også klogt at beskære planten om efteråret for at fremme ny vækst og undgå frostskader. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand inden frostens begyndelse for at undgå udtørring.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme væksten. Om nødvendigt kan planten beskæres om foråret for at bevare formen.

  Haveplanter som Achillea millefolium 'Apfelbluete' har gavn af regelmæssig gødning med en generel gødning. Det anbefales at bruge gødning med højt kvælstofindhold om foråret og om sommeren. Sørg dog for, at planten ikke overgødskes, da det kan være skadeligt for dens vækst.

  Mulch kan bruges til at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen for at fremme vækst og blomstring af haveplanter. At lægge et lag mulch omkring planterne hjælper også med at forbedre jordstrukturen og fastholde næringsstoffer. Det er vigtigt at bruge organiske mulchmaterialer, såsom kompost, blade eller træflis, for at holde planterne sunde.

  Planten foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En god balance i jorden sikrer optimal vækst og blomstring af planten.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som denne plante kan du bruge naturlige metoder såsom at placere lokkeduer, bruge naturlige fjender eller kontrollere og fjerne inficerede dele regelmæssigt. Kemiske bekæmpelsesmidler kan være skadelige for både planten og miljøet. Det er vigtigt at bekæmpe skadedyr på en miljøvenlig måde.

 • Beskrivelse

  Achillea millefolium 'Apfelblüte' er en rigtblomstrende staude med smukke blomsterskærme, der ligner æbleblomster. Blomsterne har en lyserød til hvid farve og blomstrer fra foråret til efteråret. Planten bliver cirka 60 cm høj og har fint fjeret grønt løv. Det er en nem plante at passe på, der er velegnet til solrige bede og stenbede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.