Achillea millefolium 'Fanal'

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea millefolium 'Fanal' is een vaste plant met fijn verdeeld en geurend blad dat lijkt op varenbladeren. Deze plant wordt gekenmerkt door zijn felrode bloemen die in platte schermen groeien en vlinders en bijen aantrekken. 'Fanal' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm. Het is een mooie aanvulling voor borders, rotstuinen en wilde tuinen en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Achillea millefolium 'Fanal' is een sterke plant die weinig onderhoud vereist en een lange bloeiperiode heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Achillea millefolium 'Fanal'" is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die onder de categorie Tuinplanten valt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Tuinplanten worden over het algemeen beschouwd als winterhard.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 45 centimeter tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Het is ideaal om de planten in groepen te planten voor een mooier effect.

  Achillea millefolium 'Fanal' groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. In de schaduw kan de groei van de plant verminderen en kunnen bloemen minder uitbundig bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant te planten op een zonnige plek voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddelde waterbehoefte en moet regelmatig bewaterd worden, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven, maar pas de frequentie aan op basis van de conditie van de grond en de plant zelf.

  Ja, de plant Achillea millefolium 'Fanal' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor in de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, Achillea millefolium 'Fanal' is aantrekkelijk voor bestuivende insecten en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast trekt de plant ook nuttige parasitaire wespen aan die kunnen helpen bij het bestrijden van plagen. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan daarom positief bijdragen aan de biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus en de bloei duurt ongeveer vier tot zes weken.

  De Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en de grond goed vochtig te houden. Zorg daarnaast voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de bladeren van deze plant zijn eetbaar en kunnen gebruikt worden in salades of als thee. Het is belangrijk om de plant in kleine hoeveelheden te consumeren vanwege mogelijk bijwerkingen zoals huidirritatie bij sommige mensen. Het is altijd aan te raden om advies in te winnen van een expert voordat je planten consumeert.

  Ja, Achillea millefolium 'Fanal' heeft het vermogen om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de directe omgeving van de plant.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat de plant gevoelig is voor wortelrot. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden.

  De Tuinplanten groep vereist goed doorlatende potgrond om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een potgrond met toegevoegde voedingsstoffen voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor de optimale groei van deze tuinplant. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt en een goede luchtcirculatie mogelijk maakt. Zorg voor een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De "Achillea millefolium 'Fanal'" gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze tuinplant kan ook goed groeien in droge en arme grond. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant te bedekken met een laagje mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant te snoeien en de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de koude wind te vermijden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting in het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit gedurende het seizoen volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant in de tuin. Het kan ook de grondvochtigheid reguleren en de wortels beschermen tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stengels aan.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Een bodem met een pH-waarde hoger dan 7.0 kan leiden tot moeizame opname van voedingsstoffen, terwijl een pH-waarde lager dan 6.0 kan zorgen voor giftige concentraties van bepaalde elementen in de bodem.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Achillea millefolium 'Fanal', kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook effectief zijn. Daarnaast kan het gebruik van neemolie of een oplossing van water en zeep helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Achillea millefolium 'Fanal' is een vaste plant met fijn verdeeld en geurend blad dat lijkt op varenbladeren. Deze plant wordt gekenmerkt door zijn felrode bloemen die in platte schermen groeien en vlinders en bijen aantrekken. 'Fanal' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm. Het is een mooie aanvulling voor borders, rotstuinen en wilde tuinen en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Achillea millefolium 'Fanal' is een sterke plant die weinig onderhoud vereist en een lange bloeiperiode heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.