Achillea millefolium 'Summerwine'

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea millefolium 'Summerwine' er en flerårig plante med smukke mørkerøde blomster, der blomstrer i sommermånederne. Planten kan nå en højde på cirka 60-70 cm og har fint fjerklippet løv. Det er en stærk og let at passe plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og kan også bruges i buketter eller tørrede blomsterarrangementer. 'Summerwine' er et populært valg til bede, stenbede og vilde haver.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Achillea millefolium 'Summerwine' er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der mister sit løv om vinteren. Det anbefales derfor at beskære den årligt for at sikre en sund vækst om foråret.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Det anbefales at træffe ekstra foranstaltninger til beskyttelse ved temperaturer under -10 grader Celsius.

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i de fleste jordtyper og ikke lider meget under sygdomme eller skadedyr. Regelmæssig beskæring og vanding er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Planten har brug for cirka 40-50 cm plads for at kunne vokse og udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan sprede sig godt. Sørg for tilstrækkeligt lys og luftighed omkring planten for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det anbefales at give planten mindst 6 timer om dagen sollys for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan planten vokse og blomstre mindre godt.

  Planten har brug for regelmæssigt vand og må ikke tørre ud. I tørre perioder anbefales det at vande planten 1-2 gange om ugen. Hold jorden altid fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Dette kan hjælpe med bestøvningen i haven.

  Ja, Achillea millefolium 'Summerwine' tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten skaber desuden en naturlig stemning og er en god tilføjelse til en biodivers have.

  "Summerwine" blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når det er varmt og solrigt. Planter, der tåler fuld sol godt, har generelt lidt problemer med forbrænding.

  Ja, blomsterne fra denne plante er spiselige og bruges nogle gange som dekoration i salater eller desserter. Det anbefales dog at kun spise blomster fra økologisk dyrkning. Det er altid vigtigt at være sikker på spiseligheden, før man indtager ukendte planter.

  Achillea millefolium 'Summerwine' er kendt for sine elegante blomster, der tiltrækker sommerfugle. Selvom denne plante ikke specifikt er lyddæmpende, kan den bidrage til en beroligende og harmonisk haveomgivelse. Bladene kan delvist absorbere lydbølger, men effekten er minimal.

 • Beskæring af Achillea millefolium 'Summerwine' er ikke påkrævet, men fjernelse af visne blomster kan forlænge blomstringen. Beskær planten om foråret til omkring 10 cm over jorden for at fremme blomstringen. Sørg for at fjerne visne blomster for at fremme ny vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodæd. Det er bedst at give vand om morgenen tidligt, så planten har tilstrækkelig tid til at tørre inden aftenen falder på.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand og holde jorden fugtig. Derudover kan det være nyttigt at tilføje plantenæring fra tid til anden for at opnå sund vækst.

  Haveplanten kræver en veldrænet jord, der er let fugtig. Jordkvaliteten skal være rig på humus og foretrække neutral til kalkrig jord. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt og om nødvendigt tilføje organisk gødning.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rod rådne. Velegnet til grænser eller stenbede.

  Sørg for vinterbeskyttelse ved at påføre muld eller blade rundt om planten. Beskyt planten mod hård frost ved at dække den med et luftigt klæde eller fleecehætte. Beskær planten om foråret for at fremme væksten og fjerne eventuel frostskade.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Fjern visne blomster for at stimulere ny blomstring. Beskær planten tilbage om foråret til ca. 10 cm over jorden for at opnå en kompakt vækst.

  Haveplanter har generelt ikke brug for specifik gødning, da de trives godt i almindelig havejord. Du kan tilføje en organisk gødning om foråret for ekstra vækst. Sørg for, at planten kan trække tilstrækkeligt med næringsstoffer op fra jorden for at opnå sund vækst.

  Mulch er gavnligt for haveplanter, fordi det hjælper med at bevare fugtigheden, reducere ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Det kan påføres om foråret for at beskytte planten og tilføje næringsstoffer til jorden. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og at plantens stængler ikke er dækket.

  Planten foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og eventuelt justere den med f.eks. kalk eller kompost. Det kan have en positiv indvirkning på plantens vækst og blomstring.

  Denne plante kan være udsat for bladlus, trips og spindemider. For at bekæmpe disse skadedyr kan du bruge naturlige fjender som marihøner eller rovdrivere. Du kan også regelmæssigt inspicere planten og fjerne angrebet dele.

 • Beskrivelse

  Achillea millefolium 'Summerwine' er en flerårig plante med smukke mørkerøde blomster, der blomstrer i sommermånederne. Planten kan nå en højde på cirka 60-70 cm og har fint fjerklippet løv. Det er en stærk og let at passe plante, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og kan også bruges i buketter eller tørrede blomsterarrangementer. 'Summerwine' er et populært valg til bede, stenbede og vilde haver.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.