Achillea ptarmica 'Perry's White'

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Achillea ptarmica 'Perry's White' er en staudeplante med hvide blomster, der blomstrer fra juni til august. Blomsterne har en kugleformet udseende og står i tætte skærme. Planten vokser i en kompakt buskform og bliver cirka 60 cm høj. Bladet er langstrakt og grønt. 'Perry's White' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og på en solrig placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Plantens blade vil ændre farve og falde af om vinteren. Det er derfor en løvfældende haveplante.

  Denne haveplante er hårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. Hold øje med frostskader og træf om nødvendigt foranstaltninger for at beskytte planten mod kulde.

  Ja, planten er nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt i forskellige jordtyper og vejrforhold. Det eneste, der er nødvendigt, er regelmæssig vanding og eventuel gødning om foråret.

  Achillea ptarmica 'Perry's White' har brug for cirka 40 cm til 60 cm plads til at vokse. Det er en kompakt plante, der trives godt i bede eller stenhaver. Vær opmærksom på, at planten kan sprede sig ved hjælp af frøspredning.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. I fuld skygge vil planten sandsynligvis vokse og blomstre mindre godt. Derfor er det bedst at plante denne plante på et solrigt sted.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, så giv planten vand cirka 1-2 gange om ugen. Det er dog vigtigt at undgå at give for meget vand for at forhindre rådne rødder.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Det kan være en værdifuld tilføjelse til biodiversitet i din have.

  Ja, denne plante tiltrækker en række bestøvere, såsom bier, sommerfugle og svirrefluer, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover skaber planten variation i farve og form, hvilket gør økosystemet mere interessant for forskellige typer organismer. Det er en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne juni til september, og blomstringen kan vare op til 6 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og kan lide en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand på varme dage.

  Ja, blomsterne og bladene på denne plante er spiselige og kan tilføjes til salater eller bruges som dekoration i retter. Det er dog vigtigt at kontrollere, om planten er blevet behandlet med kemikalier, før du indtager den.

  Nej, planten Achillea ptarmica 'Perry's White' har ikke lyddæmpende egenskaber. Den er primært kendt for sine hvide blomster og trives godt i haven.

 • Denne plante bør bedst beskæres tilbage til lige over jorden efter blomstringen om efteråret. Fjern regelmæssigt visne blomster for at få planten til at blomstre længere. Klip døde eller beskadigede grene væk i løbet af hele året.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne er for længe våde. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand, da dette kan føre til rodskader.

  Haveplanter har brug for gennemtrængelig og næringsrig pottemuld. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Det anbefales at udskifte eller genopfylde pottemulden lejlighedsvis.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet jord med en gennemsnitlig til fugtig luftfugtighed. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral pH-værdi. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Haveplanter som Achillea ptarmica 'Perry's White' har generelt ikke brug for specifik vinterbeskyttelse. Det er vigtigt at sørge for, at jorden er godt drænet og planten ikke lider af vandtæthed om vinteren. Mulch kan hjælpe med at beskytte planten mod frostskader.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Sørg for, at jorden er godt drænet, og vand regelmæssigt under tørre perioder. Fjern visne blomster for at fremme væksten.

  Planten har brug for regelmæssig gødning, helst om foråret og sommeren. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til fald i blomstringen og den generelle sundhed af planten.

  Mulch er en god måde at beskytte jorden omkring havenplanter mod ukrudt og tab af fugt. Det hjælper også med at regulere jordtemperaturen og holde næringsstofferne fast. Det er vigtigt at forny mulchlaget regelmæssigt for at optimere plantevæksten.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt rette jorden til med kalk eller svovl.

  Denne plante er følsom overfor bladlus og spindemider. At regelmæssigt kontrollere og holde planten ren kan hjælpe med at forebygge skadedyr. Naturlige fjender som marihøner kan også anvendes som biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Achillea ptarmica 'Perry's White' er en staudeplante med hvide blomster, der blomstrer fra juni til august. Blomsterne har en kugleformet udseende og står i tætte skærme. Planten vokser i en kompakt buskform og bliver cirka 60 cm høj. Bladet er langstrakt og grønt. 'Perry's White' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og på en solrig placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.