Achillea ptarmica 'The Pearl'

Achillea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Achillea ptarmica 'The Pearl' is een winterharde vaste plant met een compacte groeiwijze en opvallende witte bloemen die lijken op kleine parels. De bloemen verschijnen in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. 'The Pearl' gedijt het best in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant is geschikt voor borders, rotstuinen en als snijbloem. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Achillea ptarmica 'The Pearl' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en groeit in het voorjaar weer opnieuw. Het is een vaste plant die elk jaar terugkomt.

  Deze plant is winterhard tot temperaturen van -20°C. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien en bemesten is voldoende om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft.

  "Deze plant heeft een gemiddelde tot grote ruimte nodig om optimaal te groeien en te bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen deze plant en andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand."

  De Achillea ptarmica 'The Pearl' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en zal hij mogelijk minder bloemen produceren. Over het algemeen gedijt deze plant het beste op een zonnige standplaats.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een favoriete keuze voor tuinen die biodiversiteit willen stimuleren. De plant helpt bij het bevorderen van een gezonde populatie van bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast biedt het schuilplaatsen aan kleine insecten en vogels. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan een gezonde biodiversiteit.

  De plant bloeit van juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige locaties. Zorg wel voor voldoende water bij hoge temperaturen.

  De bloemen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan salades of desserts. Het is belangrijk om de bloemen te plukken voordat ze volledig open zijn. Zorg ervoor dat de plant niet behandeld is met chemicaliën voordat je de bloemen eetbaar maakt.

  Over het algemeen hebben bloeiende planten weinig effect op geluidsdemping. Voor geluidsdemping worden vooral dichte beplantingen zoals hagen aanbevolen. Het kan helpen om geluid te absorberen, maar zal niet significant zijn.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en oude takken om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant tot ongeveet 10 cm boven de grond.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Gebruik goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Voeg eventueel extra organisch materiaal toe om de grond vruchtbaar te houden.

  De bodemkwaliteit voor de Tuinplanten moet goed doorlatend en voedselrijk zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 voor optimale groei. Vermijd wateroverlast en zorg voor voldoende drainage.

  'Achillea ptarmica 'The Pearl' gedijt het best op een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond. Deze plant kan zowel in de border als in potten geplaatst worden.'

  In de winter kan het helpen om de grond rondom de plant te bedekken met mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Voor extra bescherming kunnen vorstgevoelige planten worden afgedekt met speciale winterbescherming zoals vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter, aangezien dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft maar weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Vermijd overbemesting, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  Mulchen kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd de stengels vrij om schimmelrot te voorkomen.

  De ideale bodem voor tuinplanten zoals Achillea ptarmica 'The Pearl' is neutraal tot licht alkalisch, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende voedingsstoffen en drainage heeft om de plant gezond te houden. pH-testkits zijn beschikbaar om de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig aanpassingen te maken.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op schadelijke insecten, zoals bladluizen en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Als dit niet voldoende is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  'Achillea ptarmica 'The Pearl' is een winterharde vaste plant met een compacte groeiwijze en opvallende witte bloemen die lijken op kleine parels. De bloemen verschijnen in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. 'The Pearl' gedijt het best in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant is geschikt voor borders, rotstuinen en als snijbloem. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.