Aconitum x cammarum 'Bicolor'

Aconitum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aconitum x cammarum 'Bicolor' er en flerårig plante, der er kendt for sine iøjnefaldende blomster. Blomsterne er blå og hvide og har en bemærkelsesværdig tvefarvet udstråling. Planten kan vokse op til 1 meter høj og blomstrer om sommeren. Aconitum x cammarum 'Bicolor' trives godt i fugtig, veldrænet jord og på en solrig til halvskyggefuld placering. Bemærk: alle dele af planten er giftige, så sørg for at børn og kæledyr ikke kan komme til den.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Bladene vil visne om vinteren, og planten vil gå i dvale. Denne plante betragtes som en staude og vil skyde igen om foråret.

  Planten er hårdføre ned til ca. -15 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte planten godt mod koldere temperaturer. Beskyttelse såsom muld eller en afdækning kan hjælpe med at beskytte planten mod frostskader.

  Aconitum x cammarum 'Bicolor' er en plante, der er rimelig nem at vedligeholde. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sikre tilstrækkeligt lys. Derudover er det klogt at gøde planten og eventuelt støtte den med pinde.

  Denne plante har brug for omkring 30-40 cm plads i bredden og højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud. Giv planten nok plads til at vokse og blomstre.

  Ja, Aconitum x cammarum 'Bicolor' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives i delvis skygge til fuld skygge. Sørg for, at jorden er fugtig og godt drænet for optimal vækst.

  'Aconitum x cammarum 'Bicolor'' har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en til to gange om ugen.

  Planten er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Mange planter fra Aconitum-familien er giftige og bliver normalt undgået af bestøvende insekter. Det er derfor ikke en typisk plante, der tiltrækker sommerfugle og bier.

  Planten Aconitum x cammarum 'Bicolor' er gavnligt for biodiversitet, fordi det tiltrækker bier og sommerfugle med dets nektarholdige blomster. Derudover tilbyder det skjul for små dyr og bidrager til en varieret haveomgivelse.

  Denne plante blomstrer i juli og august måneder, og blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at jorden er godt fugtig, især i løbet af varme sommerdage. Sørg for at give tilstrækkeligt med vand for at undgå udtørring.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan være giftig ved indtagelse. Det anbefales ikke at spise dele af denne plante. Det er bedre kun at bruge planten til dekorative formål i haven.

  Nogle haveplanter kan være lyddæmpende på grund af deres blade og stilke, men dette gælder ikke specifikt for Aconitum x cammarum 'Bicolor'. Især større planter med tætte blade kan absorbere lyden lidt. Generelt anbefales det dog at bruge specielle lyddæmpende materialer til at reducere støjgener.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at bevare formen og holde planten sund. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstilke. Sørg for at bruge en skarp beskæresaks for at forhindre skade på planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  Haveplanter har brug for en pottejord, der er godt drænet og rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst og blomstring.

  'Aconitum x cammarum 'Bicolor' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Undgå for våd jord eller jord, der hurtigt tørrer ud. Tilsætning af kompost kan forbedre jordkvaliteten og hjælpe planten med at trives.'

  Denne plante trives bedst på et sted i delvis skygge til fuld sol. Sørg for en veldrænet jord, der ikke bliver for våd om vinteren. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren kan det være nyttigt at lægge et lag muld omkring planten til beskyttelse mod frost. Det anbefales også at beskytte planten mod kraftig vind og snebelastning. Ved ekstrem kulde kan det være nødvendigt at beskytte planten ekstra med for eksempel fleece eller bobleplast.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig jord og halvskygge. Døde blomster kan fjernes regelmæssigt for at fremme blomstringen. Planten kan beskæres tilbage om efteråret.

  Haveplanter har generelt brug for en generel gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Det er vigtigt ikke at overgøde planterne for at undgå skade på rødderne. En organisk gødning om foråret kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Mulch dine planter efter plantning for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtets vækst. Brug organisk materiale som halm, barkflis eller kompost. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stængler for at undgå råd.

  Denne plante trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med f.eks. have-tørv. Sur jord fremmer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr ved denne haveplante kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler. Snegle kan f.eks. bekæmpes med kobberringe eller skaller. Fugle eller pindsvin kan også anvendes til at bekæmpe skadedyr som larver.

 • Beskrivelse

  Aconitum x cammarum 'Bicolor' er en flerårig plante, der er kendt for sine iøjnefaldende blomster. Blomsterne er blå og hvide og har en bemærkelsesværdig tvefarvet udstråling. Planten kan vokse op til 1 meter høj og blomstrer om sommeren. Aconitum x cammarum 'Bicolor' trives godt i fugtig, veldrænet jord og på en solrig til halvskyggefuld placering. Bemærk: alle dele af planten er giftige, så sørg for at børn og kæledyr ikke kan komme til den.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.