Aconitum x cammarum 'Bressingham Spire'

Aconitum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aconitum x cammarum 'Bressingham Spire' is een prachtige en opvallende vaste plant met een rechtopstaande groeiwijze en spiraalvormige bloemtrossen. De bloemen zijn helderblauw en staan hoog boven het diep ingesneden groene blad. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit van juli tot september. Aconitum x cammarum 'Bressingham Spire' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is ideaal voor in borders, langs paden of in wilde tuinen en voegt een vleugje kleur en hoogte toe aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een vaste plant die terugkomt in het voorjaar. Planten in de tuin die niet groenblijvend zijn, krijgen in de winter een rustperiode.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. De plant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Zorg ook voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen harde wind.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien, met een minimale afstand tussen andere planten van ongeveer 50 cm. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en plaats deze niet te dicht bij andere planten of obstakels. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende vocht krijgt. Het beste resultaat wordt behaald wanneer de plant in de lichte schaduw staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag deze insecten willen aantrekken en ondersteunen in hun tuin. De plant zal zorgen voor een levendige en ecologisch waardevolle tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit doordat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het toevoegen van deze plant in je tuin kan helpen om de diversiteit van insecten te vergroten en bij te dragen aan het ecosysteem. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon, maar kan ook gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Deze plant kan geplant worden in de tuin, maar ook in een pot op het balkon of terras.

  Nee, de plant is giftig bij inname en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het wordt sterk afgeraden om de plant te eten. Houd de plant uit de buurt van kinderen en huisdieren.

  Ja, als Tuinplant heeft de Aconitum x cammarum 'Bressingham Spire' de potentie om geluid te dempen door middel van zijn bladeren en stengels. Planten kunnen helpen om geluid te absorberen en dus bij te dragen aan een verminderd geluidsniveau in de omgeving.

 • Deze plant moet na de bloei worden teruggesnoeid tot aan de basis om de plant gezond te houden. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren en bloemstelen. Het beste moment om te snoeien is in het najaar of vroeg in het voorjaar.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, natte voeten kunnen leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Gebruik een kwalitatief hoogwaardige potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Zorg voor een goed doorlatende bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond en kies een plek in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig bemesten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tijdens strenge vorst.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan ook een beschermende doek of plantenhoes worden gebruikt bij strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Knip in het najaar de plant tot de grond af voor een gezonde groei in het volgende seizoen.

  De Aconitum x cammarum 'Bressingham Spire' heeft regelmatig bemesting nodig in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Voor deze plant is het aanbevolen om een ​​laag mulch aan te brengen rond de basis om vocht vast te houden en de wortels te beschermen. Mulch kan ook helpen om onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De bodem waarin deze plant groeit, dient neutraal tot licht zuur te zijn. De zuurgraad van de bodem kan het best liggen tussen pH 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het planten van afweerplanten, insecten aantrekken die schadelijk zijn voor de plaag of het besproeien met een biologisch afbreekbaar insecticide. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en snel actie te ondernemen wanneer er tekenen van ongedierte verschijnen. Het is aan te raden om de juiste informatie in te winnen over het specifieke ongedierte dat de plant aantast om effectieve bestrijdingsmethoden toe te passen.

 • Omschrijving

  De Aconitum x cammarum 'Bressingham Spire' is een prachtige en opvallende vaste plant met een rechtopstaande groeiwijze en spiraalvormige bloemtrossen. De bloemen zijn helderblauw en staan hoog boven het diep ingesneden groene blad. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit van juli tot september. Aconitum x cammarum 'Bressingham Spire' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is ideaal voor in borders, langs paden of in wilde tuinen en voegt een vleugje kleur en hoogte toe aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.