Aconitum septentrionale 'Ivorine'

Aconitum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Aconitum septentrionale 'Ivorine' er en smuk flerårig plante med iøjnefaldende blomster. Blomsterne er hvide og har et blødt udseende. Denne plante blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Aconitum septentrionale 'Ivorine' har en kraftig vækst og trives godt på en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Denne plante tilføjer en snert af elegance til haven og er en berigelse for enhver blomsterbed.'

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aconitum septentrionale 'Ivorine' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det er vigtigt at vide, at denne plante vil få nye blade igen om foråret.

  Denne plante har en vinterhårdhed på cirka -25 til -30 grader Celsius. Det er derfor egnet til køligere klimaer og kan overleve godt i vores hollandske klima. Det anbefales dog at beskytte planten mod ekstrem frost.

  Planten Aconitum septentrionale 'Ivorine' er let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Sørg for en fugtig, veldrænet jord og en placering i halvskygge for optimal vækst. Undgå for våde eller for tørre forhold for at holde planten sund.

  Aconitum septentrionale 'Ivorine' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem planterne for at fremme luftcirkulation og vækst. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du placerer den i haven.

  Planten trives bedst i direkte solskin til let skygge. I dyb skygge kan væksten blive hæmmet, og blomstringen reduceret. Sørg derfor for tilstrækkeligt lys til en god vækst.

  Aconitum septentrionale 'Ivorine' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke gennemvædet. Juster vandingsplanen baseret på vejrforholdene og plantens behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster. Det er derfor et godt valg for at tiltrække disse nyttige bestøvere i haven.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens blomster og muliggør bestøvning. Derudover giver bladene og ly for små dyr og insekter. Dette bidrager til et varieret økosystem i haven.

  Planten blomstrer i månederne juni, juli og august. Blomstringsperioden kan vare op til omkring fire til seks uger.

  Denne plante trives bedre i halvskygge til skygge, da fuld sol kan være for intens. Det anbefales at placere planten et sted, hvor den får lidt beskyttelse mod den skarpe sol. Generelt klarer planten sig godt i en lidt køligere omgivelse.

  Nej, planten er giftig og må ikke spises. Indtagelse af dele af denne plante kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer og kan endda være dødelig. Det er vigtigt at holde børn, kæledyr og husdyr væk fra planten.

  Ja, planten er lyddæmpende takket være dens tætte blade og stilke, der absorberer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en mere rolig atmosfære i haven. Det er dog ikke fuldstændig lydisolering.

 • Du kan beskære planten om foråret for at fjerne døde eller beskadigede grene og fremme væksten. Klip stænglerne helt ned til jorden og fjern eventuelle visnede blomster for at få planten til at se velplejet ud. Sørg for at bruge handsker under beskæringen, da planten kan være giftig ved berøring.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især under tørre perioder om sommeren. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at forebygge svampesygdomme.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at jorden forbliver let fugtig, men ikke bliver for våd. Brug helst pottemuld, der er egnet til stauder.

  Jordkvaliteten skal være god, veldrænet og humusrig for at vokse optimalt. Sørg for en neutral til let sur jord med tilstrækkelig fugtighed. Undgå stillestående vand og sørg for en god dræning.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for at jorden er godt drænet og ikke for våd. Det er ideelt at placere planten i en grænse eller som et accent i haven.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse, da den er følsom overfor frost. Det anbefales at dække planten med blade eller halm for at beskytte den mod kolde temperaturer. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder.

  Planten skal placeres et solrigt til let skyggefuldt sted og kræver regelmæssig vanding. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne for at undgå rodrod. Det anbefales at gøde planten årligt med organiske gødninger.

  Haveplanter som Aconitum septentrionale 'Ivorine' har gavn af regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Sørg for at følge den anbefalede dosering og gød ikke planten for ofte.

  Mulching med organisk materiale som kompost eller træflis hjælper med at holde jorden fugtig og reducerer ukrudtsvækst. Sørg for, at muldlaget ikke placeres direkte mod plantestænglerne for at undgå kvælning. Forny muldlaget årligt for at give planterne næringsstoffer og beskyttelse mod frost.

  Aconitum septentrionale 'Ivorine' trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for denne haveplante.

  Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere for snegle og bladlus, da de kan forårsage skade på planten. Brugen af naturlige fjender som mariehøns kan hjælpe med at bekæmpe disse skadedyr. Hold plantens miljø rent og sundt for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  'Aconitum septentrionale 'Ivorine' er en smuk flerårig plante med iøjnefaldende blomster. Blomsterne er hvide og har et blødt udseende. Denne plante blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Aconitum septentrionale 'Ivorine' har en kraftig vækst og trives godt på en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Denne plante tilføjer en snert af elegance til haven og er en berigelse for enhver blomsterbed.'

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.