Ajuga reptans 'Braunherz'

Ajuga

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ajuga reptans 'Braunherz' er en bunddække-staude med mørkegrønne blade og lilla blomster om foråret. Bladene har en bronzeagtig farve og danner en tæt tæppe på jorden. Denne plante trives godt i halvskygge til skygge og er vinterhårdfør. Ajuga reptans 'Braunherz' bliver cirka 10-15 cm høj og er ideel til at dække bar jord i haven. Det er en stærk plante, der kræver minimal vedligeholdelse og nemt formerer sig ved hjælp af udløbere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er et godt valg til vintergrøn beplantning i haven.

  Denne plante er hårdfør til cirka -20 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod ekstrem frost. Om foråret vil planten igen skyde nyt.

  Ja, denne plante er nem at passe og kræver lidt pleje. Det eneste du skal gøre er at give den lidt vand af og til og fjerne nogle af de gamle blade. Udover det trives planten godt både i sol og skygge.

  Ajuga reptans 'Braunherz' har brug for plads til sin krybende vækst og kan sprede sig over et område på cirka 50 cm². Det anbefales at plante denne plante med en afstand på cirka 20-30 cm fra andre planter, så den har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Husk på, at denne plante også kan vokse i højden, så sørg for, at der er tilstrækkelig plads til dens vertikale vækst.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og tåler endda fuld skygge. Det er en jorddækkeplante, der trives godt på skyggefulde steder i haven. Det er vigtigt at holde jorden fugtig for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. At vande en gang om ugen er normalt tilstrækkeligt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektarholdige blomster. Det er en praktisk tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, Ajuga reptans 'Braunherz' er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvere med dens nektarrige blomster. Derudover giver planten skjulesteder til små dyr og hjælper med at beskytte jorden mod erosion.

  Planten blomstrer i maj og juni måned og blomstringen varer cirka 3 til 4 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol, men trives også godt i halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme sommerdage. Sørg for, at jorden er veldrænet.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, denne plante har blade, der kan absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt. Det kan hjælpe med at reducere lyde fra for eksempel trafikken i det område, hvor denne plante er placeret. Bemærk: planter har generelt en begrænset effekt på lydisolering i forhold til specielle lydisolerende materialer.

 • Du kan beskære planten om foråret for at stimulere væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstilke. Klip planten ned til lige over jorden for at fremme ny vækst.

  Giv regelmæssigt vand til dette jorddække for at holde jorden fugtig. Sørg for, at planten ikke udtørrer, især på varme sommerdage. Pas på, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot.

  Sørg for god drænende pottemuld, når du planter denne jorddækkeplante. Frisk pottemuld med ekstra næring er ideelt for en sund vækst. Vælg en potte med tilstrækkeligt drænhuller for at undgå rodskader.

  Denne plante trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Sørg for, at jorden er frugtbar og rig på organisk materiale. Undgå tung, kompakt jord og sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodsyr.

  Ajuga reptans 'Braunherz' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Det er vigtigt, at jorden er fugtig og godt drænet. Denne plante kan trives godt i bede, under træer eller langs stier.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod hård frost for at forblive sund. Mulch rødderne med blade eller halm og dæk planten med fiberdug eller et tykt lag kompost. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, frugtbar jord. Beskær døde blade om foråret for at holde planten sund. Fjern regelmæssigt ukrudt omkring planten for ikke at hindre væksten.

  Haveplanter har generelt brug for regelmæssig gødskning med organisk gødning. Det er vigtigt at give planterne næringsstoffer i vækstsæsonen for at holde dem sunde. En afbalanceret gødskning sikrer god vækst og blomstring af planterne.

  Mulch er vigtig for denne plante, da det holder jorden fugtig og undertrykker ukrudt. Brug organisk materiale som blade eller kompost som mulch. Påfør et lag mulch omkring planten, men sørg for at stænglerne ikke er dækket.

  Planten trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. En for høj surhedsgrad kan føre til næringsstofmangel og vækstproblemer. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  For denne plante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere for tilstedeværelse af snegle, bladlus og snabelbillen. Disse skadedyr kan beskadige planten og kan bekæmpes med naturlige eller miljøvenlige bekæmpelsesmidler. En god pleje og den rigtige placering kan hjælpe planten med at forblive stærk og sund, hvilket gør den mindre modtagelig for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Ajuga reptans 'Braunherz' er en bunddække-staude med mørkegrønne blade og lilla blomster om foråret. Bladene har en bronzeagtig farve og danner en tæt tæppe på jorden. Denne plante trives godt i halvskygge til skygge og er vinterhårdfør. Ajuga reptans 'Braunherz' bliver cirka 10-15 cm høj og er ideel til at dække bar jord i haven. Det er en stærk plante, der kræver minimal vedligeholdelse og nemt formerer sig ved hjælp af udløbere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.