Ajuga reptans 'Burgundy Glow'

Ajuga

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ajuga reptans 'Burgundy Glow' is een laagblijvende bodembedekker met mooi getinte bladeren in tinten van groen, rood en paars. De bladeren vormen dichte tapijten op de grond. In het voorjaar verschijnen er ook nog eens schattige paarse bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Deze mooie en makkelijk te verzorgen plant gedijt goed in de halfschaduw of volle zon en is ideaal voor het bedekken van kale plekken in de tuin. Ajuga reptans 'Burgundy Glow' is een echte aanwinst voor elke tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen de vorst.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuintypes. Regelmatig water geven en snoeien om de groei te bevorderen is voldoende.

  Voor tuinplanten van dit type is het belangrijk om ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte tussen elke plant te laten. Zo hebben ze voldoende ruimte om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ook voor voldoende afstand tot andere planten om concurrentie om water, voedingsstoffen en ruimte te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een bodembedekker die zich goed ontwikkelt in vochtige en schaduwrijke omgevingen. De bladeren hebben aantrekkelijke kleuren en zorgen voor een mooie toevoeging aan de tuin.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het kan helpen om deze nuttige insecten naar je tuin te lokken.

  Tuinplanten spelen een rol in het ondersteunen van biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en andere nuttige dieren. Het toevoegen van verschillende soorten planten aan de tuin kan helpen bij het bevorderen van een gezond ecosysteem. Het is dus goed om planten te kiezen die insecten en dieren ondersteunen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ajuga reptans 'Burgundy Glow' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Ze worden echter ook vaak in halfschaduw geplant. Het is een veelzijdige plant die op verschillende plekken in de tuin kan groeien.

  Nee, "Ajuga reptans 'Burgundy Glow'" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, Tuinplanten kunnen geluid dempen door het absorberen van geluidsgolven en het creëren van een rustige omgeving in de tuin. Het kan helpen om storende geluiden te verminderen en een ontspannende sfeer te creëren.

 • Om te voorkomen dat de plant zich verspreidt, is het aan te raden om regelmatig de uitlopers weg te knippen. Snoei de plant in het voorjaar na de bloei om de vorm en de gezondheid te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant fris en gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met de wortels in het water staat. Het is belangrijk om te controleren of de grond voldoende vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Potgrond is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermijd te natte grond. Geef regelmatig water en voeg indien nodig voedingsstoffen toe.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de grond een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid heeft. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft voor optimale groei.

  De plant groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw. Het gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en kan gebruikt worden als bodembedekker in borders of als randplant langs paden. Het is ook geschikt voor rotsachtige tuinen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst. Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en houdt van een vochtige bodem. Snoei dode bladeren in het voorjaar om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant om groeiproblemen te voorkomen.

  Het is raadzaam om Tuinplantenmest te geven in het voorjaar, om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik hiervoor een meststof met een NPK-verhouding van 10-10-10. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en goed wordt ingewerkt in de grond.

  Deze plant houdt van mulch omdat het de grond vochtig houdt en onkruid onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Verspreid een laag mulch van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar vermijd dat het direct contact maakt met de stam.

  De Tuinplanten groeien het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem en eventueel toevoegen van kalk of zwavel kan helpen om de pH-waarde op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals "Ajuga reptans 'Burgundy Glow'", kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten worden ingezet. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, zoals neemolie of diatomeeënaarde. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  Ajuga reptans 'Burgundy Glow' is een laagblijvende bodembedekker met mooi getinte bladeren in tinten van groen, rood en paars. De bladeren vormen dichte tapijten op de grond. In het voorjaar verschijnen er ook nog eens schattige paarse bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Deze mooie en makkelijk te verzorgen plant gedijt goed in de halfschaduw of volle zon en is ideaal voor het bedekken van kale plekken in de tuin. Ajuga reptans 'Burgundy Glow' is een echte aanwinst voor elke tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.