Alcea rosea Chater's Double Hybrids

Alcea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alcea rosea Chater's Double Hybrids is een prachtige bloeiende plant uit de familie van de stokrozen. Deze plant heeft dubbele bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, rood, geel en wit. De bloemen van de Alcea rosea Chater's Double Hybrids zijn groot en opvallend. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter en heeft een rechtopstaande groeiwijze. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de kleurrijke en decoratieve bloemen die in de zomer bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Alcea rosea Chater's Double Hybrids is geen groenblijvende plant. Het is een meerjarige tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer opnieuw begint te groeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan dat. Overwinteren op een beschutte plek kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  De Alcea rosea Chater's Double Hybrids is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Regelmatig snoeien en het ondersteunen van de stelen kan helpen om de plant gezond te houden.

  Alcea rosea Chater's Double Hybrids heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant ongeveer 60-80 cm van andere planten te plaatsen om voldoende luchtcirculatie te geven. Zorg ook voor voldoende ruimte boven de plant zodat de bloemen vrij kunnen groeien.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. In de volle schaduw zal de groei van de plant worden belemmerd en zal hij minder bloemen produceren.

  De Alcea rosea Chater's Double Hybrids, ook bekend als de stokroos, heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die een aantrekkelijke omgeving willen creëren voor deze bestuivers. De bloemen zijn kleurrijk en geurig, waardoor ze veel insecten aantrekken.

  Ja, deze plant trekt verschillende bestuivers aan zoals bijen en vlinders wat kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het is daarom een goede aanvulling voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm en zonnig is. Echter, zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Alcea rosea Chater's Double Hybrids zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gekweekt voor hun decoratieve bloemen. Het wordt afgeraden om deze planten te consumeren. Het is beter om andere planten te kiezen die eetbaar zijn voor consumptie.

  De Alcea rosea Chater's Double Hybrids hebben grote, dichte bloemen die geluid kunnen dempen. Door hun weelderige groei kunnen ze een natuurlijke barrière vormen voor geluidsoverlast in de tuin. Deze planten kunnen dus zeker helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • De uitgebloeide bloemstelen van de plant kunnen worden afgeknipt om de bloei te bevorderen. Ook kunnen de planten in het voorjaar worden teruggesnoeid om bossigheid te bevorderen. Verwijder eventueel ook beschadigde of dode takken.

  De Alcea rosea Chater's Double Hybrids vraagt regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels onder water komen te staan. Geef bij voorkeur water bij de wortels en niet op het blad om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal samengesteld voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en niet te nat. Het toevoegen van compost of organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze tuinplant gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken die vaak wateroverlast hebben. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen weinig winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koudere temperaturen. Om ze extra te beschermen, kun je bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aanbrengen. In strenge winters kun je de planten ook bedekken met een tuinvlies of speciale beschermhoezen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen moeten regelmatig worden verwijderd om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. In het voorjaar kan de plant worden teruggesneden om nieuwe groei te bevorderen.

  Deze plant houdt van een voedzame bodem en kan eens per maand worden bemest met een universele meststof. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om bloei te stimuleren. Bemesten in het voorjaar en de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulch is gunstig voor de groei en gezondheid van tuinplanten. Het beschermt de wortels tegen temperatuurveranderingen en helpt vocht vast te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch rondom de planten.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht basische zuurgraad. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem rond de 6,5 tot 7,5 ligt voor optimale groei en bloei. Voeg indien nodig kalk toe om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Bladluizen kunnen worden bestreden met een krachtige waterstraal of door middel van insecticiden. Spintmijten kunnen worden aangepakt met biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbewatering om schimmelinfecties te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Alcea rosea Chater's Double Hybrids is een prachtige bloeiende plant uit de familie van de stokrozen. Deze plant heeft dubbele bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, rood, geel en wit. De bloemen van de Alcea rosea Chater's Double Hybrids zijn groot en opvallend. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 tot 2 meter en heeft een rechtopstaande groeiwijze. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de kleurrijke en decoratieve bloemen die in de zomer bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.