Alcea rosea 'Scarlett O'Hara'

Alcea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alcea rosea 'Scarlett O'Hara' is een prachtige bloeiende plant die behoort tot de categorie van de stokrozen. Deze cultivar heeft opvallende helderrode bloemen die bloeien in de zomermaanden. De plant kan een indrukwekkende hoogte bereiken van 150 tot 200 centimeter en heeft een stevige stengel. 'Scarlett O'Hara' gedijt het beste in de volle zon en kan worden gebruikt als eyecatcher in de tuin of border. De stokroos is geliefd bij bijen en vlinders vanwege de nectarrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de winter. Het is een kruidachtige vaste plant die elk jaar opnieuw groeit vanuit de wortels. Het is belangrijk om de dode bladeren in het najaar weg te knippen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperioden. In de winterperiode is het aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in vruchtbare en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en wat bemesting in het voorjaar zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant heeft een ruime groeiruimte nodig van ongeveer 60 tot 90 centimeter in diameter. Zorg dat de plant voldoende lucht en licht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten naar een grotere pot of om hem in de volle grond te planten.

  De Alcea rosea 'Scarlett O'Hara' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant verminderen en kan de bloei ook minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, bij voorkeur ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef in droge periodes wat extra water.

  Ja, Alcea rosea 'Scarlett O'Hara' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak geliefd in tuinen vanwege hun bijdrage aan de biodiversiteit en bestuiving.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast biedt het ook beschutting en voedsel voor verschillende insecten. Het draagt dus bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonnige omstandigheden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het eten van deze plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het is het beste om deze plant uitsluitend voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen geluidsdempend vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te verminderen.

 • De plant kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid tot net boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder daarnaast regelmatig dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om scherpe snoeigereedschap te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Gebruik bij voorkeur een mix van organische en minerale bestanddelen om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit met een neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte bemesting in het voorjaar kan helpen bij de groei en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om hem te beschermen tegen harde wind. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist winterbescherming in de vorm van mulch of een beschermende hoes om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de wortels goed beschermd zijn tegen extreme temperaturen. Verwijder de winterbescherming zodra het weer warmer wordt in het voorjaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Knip de stengels in het najaar tot bij de grond af om de plant te helpen overwinteren.

  Tuinplanten hebben gemiddeld eens per jaar bemesting nodig, bij voorkeur in het voorjaar. Gebruik hiervoor een organische meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan voedingsstoffen, wat schadelijk kan zijn voor de plant.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  De Alcea rosea 'Scarlett O'Hara' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH, idealiter tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met behulp van bijvoorbeeld organische meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Tuinplanten zoals Alcea rosea 'Scarlett O'Hara', is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen zoals luizen, spintmijten en bladluizen. Een natuurlijke oplossing is het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen om de populatie van schadelijke insecten onder controle te houden. Het is ook mogelijk om biologische insecticiden te gebruiken, maar deze moeten met mate worden toegepast om het ecosysteem van de tuin niet te verstoren.

 • Omschrijving

  De Alcea rosea 'Scarlett O'Hara' is een prachtige bloeiende plant die behoort tot de categorie van de stokrozen. Deze cultivar heeft opvallende helderrode bloemen die bloeien in de zomermaanden. De plant kan een indrukwekkende hoogte bereiken van 150 tot 200 centimeter en heeft een stevige stengel. 'Scarlett O'Hara' gedijt het beste in de volle zon en kan worden gebruikt als eyecatcher in de tuin of border. De stokroos is geliefd bij bijen en vlinders vanwege de nectarrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.