Alcea rosea 'Violet Queen'

Alcea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alcea rosea 'Violet Queen' is een prachtige vaste plant met hoge, torenhoge bloemstelen die gevuld zijn met grote, donkerpaarse bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en een opvallende paarse kleur die een mooie toevoeging is aan de tuin. Deze plant bloeit in de zomermaanden en trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De 'Violet Queen' gedijt goed in de volle zon en kan tot wel 2 meter hoog worden, waardoor het een echte blikvanger in de tuin is. Daarnaast is deze plant ook geschikt voor het snijden en drogen van bloemen, waardoor je ook binnenshuis van de prachtige bloemen kunt genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Alcea rosea 'Violet Queen' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest.

  Alcea rosea 'Violet Queen' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Planten in een goed doorlatende grond helpt ook bij de overleving in de winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen geeft.

  Deze plant heeft ongeveer 60 tot 90 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten met goed doorlatende grond.

  De Alcea rosea 'Violet Queen' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in gedeeltelijke schaduw. In de schaduw zal de plant echter waarschijnlijk minder bloemen produceren en mogelijk minder goed gedijen in vergelijking met volle zon. Het is dus aan te raden om de plant zoveel mogelijk zonlicht te geven voor optimale groei.

  De Alcea rosea 'Violet Queen' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant is populair bij vlinders en bijen vanwege de rijke nectar die het produceert. Het helpt bij het aantrekken van deze bestuivers naar uw tuin. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Dit draagt bij aan een gezonde en gevarieerde tuin-ecosysteem. De plant zorgt voor extra kleur en leven in de tuin, waardoor verschillende dieren worden aangetrokken.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de Alcea rosea 'Violet Queen' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Deze plant kan goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de Alcea rosea 'Violet Queen' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Alcea rosea 'Violet Queen' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn grote bladeren en dichte groeiwijze. Het kan helpen om omgevingsgeluid te absorberen en te verminderen. De plant is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en serene tuinomgeving.

 • Om de plant gezond te houden en de bloei te bevorderen, kan je de uitgebloeide bloemstengels verwijderen na de bloei. Het is ook mogelijk om de plant in het voorjaar tot ongeveer 10cm boven de grond terug te snoeien. Dit zorgt voor een compacte groei en nieuwe bloemknoppen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren kunnen opdrogen voordat de avond valt.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water wanneer de grond droog aanvoelt.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7. Kies een locatie waar de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Deze tuinplant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens de winter door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Dit zal helpen om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt voordat de winter begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen moeten regelmatig worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Eventueel kunnen de stelen gesteund worden met plantensteunen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen baat bij een bemesting met een evenwichtige meststof. Dit kan het beste in het voorjaar worden gedaan om de plant een goede start te geven. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de meststof op te volgen voor de juiste dosering.

  Zorg ervoor dat de bodem van de plant altijd bedekt is met mulch om vocht vast te houden en onkruid te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals stro, bladeren of boomschors als mulch. Vernieuw de mulchlaag regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en bevordert de groei en bloei van de planten.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte zoals bladluizen, slakken en rupsen te bestrijden bij Tuinplanten. Een optie is om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes in te zetten, of gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Ook regelmatig controleren en schoonhouden van de plant kan helpen plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Alcea rosea 'Violet Queen' is een prachtige vaste plant met hoge, torenhoge bloemstelen die gevuld zijn met grote, donkerpaarse bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en een opvallende paarse kleur die een mooie toevoeging is aan de tuin. Deze plant bloeit in de zomermaanden en trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan. De 'Violet Queen' gedijt goed in de volle zon en kan tot wel 2 meter hoog worden, waardoor het een echte blikvanger in de tuin is. Daarnaast is deze plant ook geschikt voor het snijden en drogen van bloemen, waardoor je ook binnenshuis van de prachtige bloemen kunt genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.