Anaphalis triplinervis

Anaphalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anaphalis triplinervis is een vaste plant met grijs-zilveren bladeren en kleine witte bloemen die bloeien in de zomer en herfst. De plant kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en groeit het beste in goed doorlatende grond in de volle zon. Het is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen. Anaphalis triplinervis wordt ook wel zilveren edelweiss genoemd vanwege de zilveren bladeren die lijken op die van edelweiss. Het is een mooie en makkelijk te onderhouden plant voor in de rotstuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren.

  Anaphalis triplinervis is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen matige vorst en is geschikt om in de winter buiten te laten staan. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, de plant is relatief makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale grond en zonlicht. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden zodat deze niet overwoekerd raakt door andere planten. Zorg voor een zonnige of halfschaduwrijke plek met goed doorlatende grond.

  De Tuinplanten hiervan groeien goed in de schaduw en kunnen zelfs beter gedijen in een koelere, beschaduwde omgeving. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant regelmatig water krijgt om optimale groei te bevorderen. Deze planten zijn over het algemeen tolerant voor schaduwrijke omstandigheden.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de hoeveelheid regenval. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is bekend om zijn vlinder- en bijenlokkende eigenschappen. De bloemen trekken verschillende soorten vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin voor bestuiving. Het is een mooie keuze om een insectenvriendelijke tuin te creëren.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en omdat het een habitat biedt voor kleine dieren. Daarnaast helpt het ook bij het creëren van een gezonde en gevarieerde tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli en augustus en de bloei kan duren tot begin september.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige, goed doorlatende locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen harde wind, vooral in open gebieden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken bij inname. Het wordt voornamelijk geteeld als decoratieve tuinplant vanwege zijn mooie bloemen.

  Ja, de plant heeft een dichte en compacte groeiwijze waardoor geluid enigszins gedempt kan worden. De bladeren en stelen absorberen ook geluidstrillingen. Over het algemeen kan de plant helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin.

 • De plant moet na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel tot net boven een nieuwe scheut. Snoei in het voorjaar indien nodig om de plant gezond te houden.

  Anaphalis triplinervis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Dit zorgt ervoor dat het water goed kan weglopen en voorkomt dat de wortels gaan rotten. Een potgrond met extra voedingsstoffen kan de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Anaphalis triplinervis geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon tot lichte schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden. Deze tuinplant gedijt goed in borders, rotstuinen en wilde tuinen.

  Het wordt aanbevolen om Anaphalis triplinervis in de winter te beschermen met een laag organisch mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint. Bescherm de plant indien nodig met een speciale winterhoes voor extra isolatie.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het voorjaar en de zomer. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade veroorzaken aan de plant.

  Mulchen van deze tuinplant is belangrijk om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulchlaag. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  Anaphalis triplinervis groeit het beste in zure tot neutrale bodems. Het is belangrijk dat de bodem een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei en bloei is een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5 ideaal.

  . Het is belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, rupsen en spintmijten. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten kunnen effectief zijn in de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Anaphalis triplinervis is een vaste plant met grijs-zilveren bladeren en kleine witte bloemen die bloeien in de zomer en herfst. De plant kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en groeit het beste in goed doorlatende grond in de volle zon. Het is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen. Anaphalis triplinervis wordt ook wel zilveren edelweiss genoemd vanwege de zilveren bladeren die lijken op die van edelweiss. Het is een mooie en makkelijk te onderhouden plant voor in de rotstuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.