Anchusa azurea 'Feltham Pride'

Anchusa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anchusa azurea 'Feltham Pride' is een vaste plant met prachtige helderblauwe bloemen die in de zomer bloeien. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. 'Feltham Pride' is geliefd bij vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Deze plant gedijt goed in de volle zon en gedraineerde grond. Anchusa azurea 'Feltham Pride' is een mooie toevoeging aan de border of een wilde bloementuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in de lente opnieuw uitloopt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter eventueel wat extra bescherming te geven bij strenge vorst. Over het algemeen kan de plant goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Het is ook aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Anchusa azurea 'Feltham Pride' heeft een ruimte nodig van ongeveer 60-80 cm in de breedte en 80-100 cm in de hoogte om optimaal te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en genoeg zonlicht te ontvangen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten met goed doorlatende grond.

  Anchusa azurea 'Feltham Pride' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de helderblauwe bloemen en nectar die zij produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen die bloemen willen aantrekken om te helpen bij bestuiving.

  Ja, Anchusa azurea 'Feltham Pride' is goed voor biodiversiteit omdat het nectarrijke bloemen heeft die bijen, hommels en vlinders aantrekken. Deze bestuivers helpen andere planten te bevruchten en dragen bij aan een gezonde ecosysteem in de tuin. Daarnaast kan de plant ook nuttig zijn als voedselbron voor sommige vogelsoorten.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 2 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon tijdens hete zomerdagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant, geen eetbare plant. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft de potentie om geluid te absorberen en daarmee geluidsdempend te werken in de tuin. De bladeren en stelen kunnen trillingen opvangen en geluidsgolven dempen. Het effect is echter beperkt en zal niet alle geluiden volledig elimineren.

 • Je kunt de plant terugsnoeien na de bloei om de vorm en omvang te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken indien nodig. Snoei tot net boven de grond.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond constant nat blijft.

  Anchusa azurea 'Feltham Pride' houdt van goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft maar niet te nat. Voeg eventueel wat organische mest toe voor extra voeding.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht alkalisch is. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Anchusa azurea 'Feltham Pride' gedijt het beste in de volle zon. Deze plant doet het goed in goed doorlatende grond en kan ook goed tegen droogte. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te plaatsen om te voorkomen dat de stelen gaan hangen.

  Zorg voor een goede winterbescherming door de plant af te dekken met mulch of bladeren. Bescherm de wortels tegen vorst door een dikke laag compost aan te brengen. Snoei de plant pas in het voorjaar om vorstschade te voorkomen.

  Water de plant regelmatig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder oude bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die u gebruikt.

  Mulch rondom de plant met organisch materiaal zoals compost of houtsnippers om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Dit helpt de plant gezond te houden en de wortels te beschermen tijdens koude periodes. Vermijd een te dikke laag mulch, zodat lucht nog bij de wortels kan komen.

  Anchusa azurea 'Feltham Pride' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de plant gezond te houden en goed te laten groeien. Het regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om optimale groeiomstandigheden te creëren voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kan je regelmatig de plant inspecteren en eventueel handmatig ongedierte verwijderen. Daarnaast kan je preventief te werk gaan door de plant gezond te houden met de juiste verzorging en bemesting.

 • Omschrijving

  Anchusa azurea 'Feltham Pride' is een vaste plant met prachtige helderblauwe bloemen die in de zomer bloeien. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. 'Feltham Pride' is geliefd bij vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Deze plant gedijt goed in de volle zon en gedraineerde grond. Anchusa azurea 'Feltham Pride' is een mooie toevoeging aan de border of een wilde bloementuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.