Androsace carnea subsp. rosea

Androsace

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Androsace carnea subsp. rosea is een kleine plant met sierlijke rozetvormige bladeren en delicate roze bloemen. De bloemen van deze plant hebben een fraaie roze kleur en bloeien in de lente en zomer. Androsace carnea subsp. rosea gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Androsace carnea subsp. rosea trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Hij behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij het hele jaar door een groene uitstraling heeft in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorst te beschermen. Androsace carnea subsp. rosea kan het beste worden beschermd tegen kou en natte winters.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Het vereist een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral bij droog weer.

  De plant heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, dus houd rekening met een minimale afstand van 20 cm tussen planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden en ruimte te geven voor nieuwe groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt. De plant kan ook goed gedijen in halfschaduw.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de geur van de bloemen. Het is een goede keuze voor de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, als bloeiende plant trekt "Androsace carnea subsp. rosea" bestuivende insecten aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook voedsel en beschutting voor kleine dieren. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook droge omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Overmatige hitte kan echter schade veroorzaken.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en mag niet geconsumeerd worden. Het wordt voornamelijk gekweekt als tuinplant vanwege zijn decoratieve bloemen. Het is belangrijk om geen planten te eten waarvan u niet zeker weet of ze eetbaar zijn.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen de eigenschap geluid enigszins te dempen door hun bladeren en stengels. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en voor een rustige sfeer in de tuin te zorgen. Het effect is echter beperkt en afhankelijk van de specifieke plantensoort en -dichtheid.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij je dode of beschadigde delen wilt verwijderen. Snoei na de bloei om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is. Vermijd potgrond die te compact is, omdat dit kan leiden tot wateroverlast en wortelrot.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende, vochtige en humusrijke bodem. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en overtollig vocht. Het is een ideale plant voor rotstuinen en borderbedden.

  De plant heeft bescherming nodig tegen strenge vorst in de winter. Een laag mulch of bladeren rond de plant kan helpen om de wortels te beschermen. Het is ook mogelijk om de plant af te dekken met een fleece of doek tijdens koud weer.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar om de vorm te behouden is voldoende. Eventuele dode bloemen kunnen ook verwijderd worden.

  Deze plant heeft in het groeiseizoen behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen om de bodem te verbeteren en de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot een verzwakking van de plant en moet daarom vermeden worden.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, stro of bladeren. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te vullen om de voordelen te behouden.

  De bodem waarin deze plant groeit, dient licht zuur tot neutraal te zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt als ideaal beschouwd. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur is voor een optimale groei.

  Voor deze plant kunnen mogelijke plagen zoals bladluizen, spintmijten en trips voorkomen. Om deze plagen te bestrijden kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten. Daarnaast kan regelmatig controleren en eventueel besproeien met een milde zeepoplossing helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Androsace carnea subsp. rosea is een kleine plant met sierlijke rozetvormige bladeren en delicate roze bloemen. De bloemen van deze plant hebben een fraaie roze kleur en bloeien in de lente en zomer. Androsace carnea subsp. rosea gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Androsace carnea subsp. rosea trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.