Androsace sarmentosa

Androsace

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Androsace sarmentosa, ook wel bekend als Zacht Sneeuwklokje, is een bodembedekkende vaste plant met kleine, schattige witte bloemen. De plant heeft donkergroene bladeren en produceert lange, dunne uitlopers waardoor hij zich gemakkelijk verspreidt. Hij bloeit in het voorjaar en is een populaire keuze voor rotstuinen en borders. Androsace sarmentosa houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Androsace sarmentosa is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin, omdat hij ook in de winter kleur en structuur biedt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft een voorkeur voor een zonnige plek en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en eventueel bemesten zorgt voor een gezonde groei.

  "Androsace sarmentosa heeft ongeveer 30 cm tot 40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen in de tuin. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen."

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het heeft niet veel direct zonlicht nodig om goed te gedijen. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke borders of onder bomen.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de plant ontvangt. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de bestuiving van planten.

  Ja, Androsace sarmentosa draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende kleine dieren in de tuin. Het helpt de algehele diversiteit van planten in de tuin te vergroten.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en droge periodes.

  Nee, Androsace sarmentosa is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, deze plant is geluidsdempend vanwege de dichte bladeren en de structuur van de plant. Het heeft de eigenschap om geluidstrillingen te absorberen en daardoor geluid te verminderen. Het is daarom een goede keuze voor een tuin als je op zoek bent naar geluidsdemping.

 • De plant kan na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm en de gezondheid te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde delen en houd een open structuur aan. Vermijd echter te rigoureus snoeien, aangezien dit de groei kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te nat. Vermijd teveel stikstof in de potgrond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige bodem. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden om wortelrot te voorkomen. De plant kan goed gedijen langs randen van rotstuinen of in borders.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst. Bedek de plant met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig snoeien kan de plant helpen om zijn vorm te behouden en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben meestal geen extra bemesting nodig, omdat ze genoeg voedingsstoffen uit de bodem halen. Als de plant er toch zwak uitziet, kan bemesting met universele meststoffen in het voorjaar en zomer helpen. Overbemesting moet worden vermeden om wortelschade te voorkomen.

  Mulch deze plant in de winter om de wortels te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele plagen, zoals bladluizen of spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht, dit kan helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Androsace sarmentosa, ook wel bekend als Zacht Sneeuwklokje, is een bodembedekkende vaste plant met kleine, schattige witte bloemen. De plant heeft donkergroene bladeren en produceert lange, dunne uitlopers waardoor hij zich gemakkelijk verspreidt. Hij bloeit in het voorjaar en is een populaire keuze voor rotstuinen en borders. Androsace sarmentosa houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.