Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone hupehensis 'Praecox' er en efterårsblomstrende plante, der tilhører den enkeltblomstrende gruppe af anemoner. Blomsterne er store, enkeltstående og har en smuk lyserød farve. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er perfekt til at tilføje farve til haven i sensommeren og efteråret. Den foretrækker en fugtig, veldrænet jord og en placering i halvskygge. Anemone hupehensis 'Praecox' er en smuk og let at vedligeholde plante, der tilføjer et festligt strejf til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om vinteren og blomstrer om efteråret. Den betragtes derfor som en ikke-stedsegrøn haveplante.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost. Denne plante kan forblive udenfor om vinteren.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  Anemone hupehensis (Autumn Single Gp) 'Praecox' har brug for cirka 30-40 cm plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem forskellige planter for at fremme en sund vækst. Sørg for, at planten har nok plads til at sprede sig og vokse.

  Anemone hupehensis (Autumn Single Gp) 'Praecox' trives bedst i halvskygge til fuld sol. I skygge vil planten vokse og blomstre dårligere. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med sollys.

  Denne plante kræver i gennemsnit vand 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at det øverste lag af jorden tørrer ud mellem vanding.

  Ja, Anemone hupehensis (Autumn Single Gp) 'Praecox' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Blomsterne er en god fødekilde for disse insekter og kan hjælpe med bestøvningen af andre planter i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for biodiversitet.

  Ja, Anemone hupehensis (Autumn Single Gp) 'Praecox' er en god plante for biodiversitet. Den tiltrækker bier og sommerfugle og giver mad og skjulesteder til forskellige insekter. Dette bidrager til en sund og varieret have.

  Denne plante blomstrer i månederne august til oktober, og blomstringen kan vare op til fire uger. Det er et smukt tilføjelse til din have i sensommeren og efteråret.

  Planten kan godt lide fuld sol, men tåler også lidt skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Planter, der kan tåle fuld sol, har ofte stærke og sunde blade.

  Nej, Anemone hupehensis (Efterårs enkelt gruppe) 'Praecox' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bør ikke indtages. Det kan være giftigt for mennesker og dyr.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lydsvingninger. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj i haven eller udendørs rum. Placering af flere planter med sådanne egenskaber kan forstærke lyddæmpende effekten.

 • Denne plante kan beskæres tilbage til lige over jorden om foråret for at fremme blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene hele året rundt. Regelmæssig beskæring holder planten sund og forhindrer vildtvækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante og sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Kontroller regelmæssigt, om det øverste lag af jorden føles tørt, inden du giver vand igen. I tørre perioder kan det være nødvendigt at vande hyppigere.

  Planten har brug for veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst pottemuld specielt til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd eller for tør for at fremme optimal vækst. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Anemone hupehensis (Autumn Single Gp) 'Praecox' trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord, der ikke er for våd. Denne plante er velegnet til bede eller som jorddække i haven.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne mod frost. Derudover er det klogt at placere planten på et beskyttet sted for at undgå, at hård vind beskadiger planten. Hvis der forventes stærk frost, kan det også hjælpe at dække planten med en klud eller et fiberdug.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødskning med organisk gødning for at vokse og blomstre sundt. Det anbefales at gøde om foråret, inden planten begynder at vokse. Sørg for, at gødningen er jævnt fordelt omkring plantens base.

  Det er vigtigt at mulche denne plante for optimal vækst og blomstring. Mulch hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og tilføre næringsstoffer til jorden. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt for at undgå at kvæle planten.

  Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhed regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk. Under de rette forhold vil planten vokse optimalt og blomstre.

  Til bekæmpelse af skadedyr i havenplanter kan der anvendes forskellige metoder, såsom brug af naturlige fjender, manuel fjernelse af insekter eller besprøjtning med miljøvenlige bekæmpelsesmidler. Sørg altid for god luftcirkulation og tilstrækkelig afstand mellem planterne for at reducere risikoen for skadedyr. Regelmæssig kontrol af planterne for tegn på skadedyr er også vigtig for effektiv bekæmpelse.

 • Beskrivelse

  Anemone hupehensis 'Praecox' er en efterårsblomstrende plante, der tilhører den enkeltblomstrende gruppe af anemoner. Blomsterne er store, enkeltstående og har en smuk lyserød farve. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er perfekt til at tilføje farve til haven i sensommeren og efteråret. Den foretrækker en fugtig, veldrænet jord og en placering i halvskygge. Anemone hupehensis 'Praecox' er en smuk og let at vedligeholde plante, der tilføjer et festligt strejf til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.