Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'September Charm'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone hupehensis 'September Charm' is een prachtige vaste plant met enkele bloemen in een zalmroze kleur die bloeit in de late zomer en herfst. De bloemen hebben opvallende gele meeldraden die een mooi contrast vormen met de zachte bloemblaadjes. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en gedijt goed in de halfschaduw tot volle zon. 'September Charm' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan een cottage- of natuurlijke tuin. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die ook geschikt is voor beginners.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'September Charm' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Deze plant behoort tot de tuinplanten die afhankelijk zijn van het seizoen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei.

  Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'September Charm' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en uit te breiden. Plaats de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt om bloemen te produceren. De groei kan iets minder uitbundig zijn in de schaduw, maar de plant zal nog steeds goed gedijen.

  De Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'September Charm' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt geadviseerd om één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze als je wilt genieten van deze insecten in je tuin.

  Ja, deze plant is geschikt voor biodiversiteit omdat het veel insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders, en helpt bij het bestuiven van andere planten. Daarnaast kunnen kleine dieren zoals vogels en egels schuilen onder de bladeren.

  Deze Anemone bloeit in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'September Charm' is niet eetbaar. Het is geen geschikte plant voor consumptie en kan zelfs giftig zijn. Het wordt enkel gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'September Charm' heeft geluidsdempende eigenschappen. Deze plant kan helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot net boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken gedurende het hele jaar om de gezondheid van de plant te behouden. Vermijd snoeien tijdens de bloeiperiode om de bloemen niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die vochtig is maar niet te nat. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Controleer regelmatig of de potgrond niet uitdroogt en geef indien nodig water bij.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Vermijd te droge grond door regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de Winterbescherming te garanderen, is het belangrijk om de plant goed te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of stro. Daarnaast kan een beschermende laag van dennentakken rond de plant worden geplaatst om vorstschade te voorkomen. Indien mogelijk kan de plant ook worden afgedekt met een doek of speciale winterbescherming om de wortels te beschermen tegen extreme kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Knip in het voorjaar de oude stengels tot bij de grond af.

  Tuinplanten zoals Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'September Charm' hebben baat bij bemesting met organische meststoffen in het voorjaar en zomer. Gebruik een meststof met een laag stikstofgehalte om de groei te stimuleren zonder te veel bladontwikkeling. Overmatige bemesting kan leiden tot te weelderige groei en minder bloemen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'September Charm' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar wel goed doorlatend.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen milieuvriendelijke middelen worden gebruikt, zoals biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van het ongedierte. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ongedierte, zodat eventuele plagen snel kunnen worden aangepakt. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en de biodiversiteit in de tuin.

 • Omschrijving

  Anemone hupehensis 'September Charm' is een prachtige vaste plant met enkele bloemen in een zalmroze kleur die bloeit in de late zomer en herfst. De bloemen hebben opvallende gele meeldraden die een mooi contrast vormen met de zachte bloemblaadjes. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en gedijt goed in de halfschaduw tot volle zon. 'September Charm' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan een cottage- of natuurlijke tuin. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die ook geschikt is voor beginners.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.