Anemone x hybrida

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone x hybrida, også kendt som efterårsanemone, er en smuk staude, der blomstrer fra sensommeren til efteråret. Blomsterne har en markant krans af støvdragere og findes i forskellige farver som hvid, rosa og lilla. Planten trives bedst i veldrænet jord og fuld sol til halvskygge. Anemone x hybrida er elsket for sin lange blomstringsperiode og tiltrækning af sommerfugle og bier. Denne plante kan også nemt formere sig ved selvudsåning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og taber sine blade om efteråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Hvis temperaturerne bliver for lave, er det klogt at beskytte planten med f.eks. et lag muld eller en omvikling.

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver kun regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster. Det er en stærk og langblomstrende plante, der kræver lidt pleje. Planten trives godt i fugtig og veldrænet jord og kan vokse både i fuld sol og halvskygge.

  Planten har brug for gennemsnitligt omkring 30-40 cm plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og sprede sig. Plant Anemone x hybrida mindst 30 cm væk fra andre planter for en sund vækst.

  Ja, Anemone x hybrida trives godt i skyggen. Planten er meget velegnet til skyggefulde områder i haven. Sørg dog for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig.

  Anemone x hybrida kræver regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver alt for fugtig. Det anbefales at vande planten cirka en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene. At vande om morgenen eller om aftenen er det bedste.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven.

  Anemone x hybrida er en attraktiv plante for bier, sommerfugle og andre bestøvere. På grund af dens blomster og nektar tiltrækker den forskellige typer dyr, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det vigtigste er at give en fødekilde og skjulested for forskellige typer insekter.

  Denne plante blomstrer fra august til oktober, og blomstringen varer i gennemsnit 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder. Sørg også for et beskyttet sted ved ekstrem varme.

  Nej, Anemone x hybrida er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan være giftig. Den bruges primært som en dekorativ haveplante.

  Ja, planten har et tæt bladetæppe, der kan dæmpe lyden lidt. Dog vil graden af lyddæmpning være begrænset i forhold til specifikke lyddæmpende planter. Det kan hjælpe med at reducere støjgener lidt i haven.

 • Beskær regelmæssigt de visne blomster for at forlænge blomstringen. Om foråret kan de døde stængler beskæres tilbage til lige over jorden. Fjern også regelmæssigt uønskede frøplanter for at holde planten sund.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at vande rødderne og ikke bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Planten har brug for en veldrænet jord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst en speciel pottemuld til havplanter med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5.

  Planten trives bedst i humusrige, veldrænet jord. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Du kan eventuelt tilføje organisk materiale til jorden for optimal vækst.

  Haveplante har brug for en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Vinterbeskyttelsen for denne plante består i at klippe de visnede stængler af om efteråret og lægge et lag muld af blade eller kompost rundt om plantens base for at beskytte rødderne mod frost. Det anbefales også at dække planten med et beskyttelsesovertræk eller vævsdug under ekstreme frostperioder.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Beskær planterne tilbage til lige over jorden om foråret for at fremme væksten.

  Have i tankerne, at haveplanter som Anemone x hybrida har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og gentag dette hver 4-6 uge i vækstsæsonen. Vær opmærksom på doseringen i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning.

  Mulch er gavnligt for denne plante, fordi det hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og holde jordtemperaturen stabil. Brug organisk materiale som kompost, blade eller træflis som mulch. Påfør et lag mulch rundt om planten, men undgå at lægge det direkte op ad stænglerne.

  Anemone x hybrida trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med passende gødning. At holde den rigtige surhedsgrad hjælper med at holde planten sund og blomstrende.

  For denne plante kan nematoder anvendes mod skadedyr som rodblæsende og larvelevende insekter. Naturlige fjender som mariehøner og svirrefluer kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Sørg desuden for en god jordstruktur og tilstrækkelig luftcirkulation for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Anemone x hybrida, også kendt som efterårsanemone, er en smuk staude, der blomstrer fra sensommeren til efteråret. Blomsterne har en markant krans af støvdragere og findes i forskellige farver som hvid, rosa og lilla. Planten trives bedst i veldrænet jord og fuld sol til halvskygge. Anemone x hybrida er elsket for sin lange blomstringsperiode og tiltrækning af sommerfugle og bier. Denne plante kan også nemt formere sig ved selvudsåning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.