Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'Elegans'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anemone x hybrida 'Elegans' is een herfstbloeiende vaste plant met dubbele, roze bloemen die een elegante uitstraling hebben. De bloemen verschijnen in de late zomer en blijven bloeien tot in de herfst. De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems. Het blad is diep ingesneden en zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. 'Elegans' is een populaire keuze voor borders en cottage-tuinen vanwege de lange bloeiperiode en sierlijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je bent geen groenblijvende plant. Je verliest je bladeren in de winter en komt in het voorjaar opnieuw tot bloei. Je behoort tot de categorie tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met mulch of bladeren.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende water en een lichte standplaats voor optimale groei en bloei. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren.

  De Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'Elegans' heeft ruimte nodig voor de ontwikkeling van zijn wortelstelsel. Een ruim plantgat met goede drainage en voldoende afstand tot andere planten is aanbevolen. Houd rekening met een groeihoogte en -breedte van de plant.

  De plant groeit het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem voor optimale groei.

  De Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'Elegans' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en de plant wekelijks water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken. De bloemen hebben een hoge voedingswaarde en zijn een belangrijke bron van voedsel voor vlinders en bijen.

  Ja, de plant Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'Elegans' is goed voor biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt hij bij aan het voedselaanbod voor verschillende soorten insecten en zorgt hij voor bestuiving in de tuin. Bovendien kan de plant dienen als schuil- en nestplaats voor kleine dieren zoals vogels.

  De plant bloeit van augustus tot oktober en bloeit ongeveer 6 weken lang.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven als de grond opdroogt.

  Nee, de plant Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'Elegans' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en niet voor consumptie. Het kan schadelijk zijn om deze plant te eten.

  Ja, de plant heeft een redelijk geluidsdempend effect door de dichte begroeiing en bladeren. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te absorberen en te verminderen in de omgeving. Planten in het algemeen kunnen bijdragen aan een rustige en vredige sfeer in de tuin.

 • Deze plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om dode of beschadigde takken te verwijderen. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Anemone x hybrida 'Elegans' heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar ook niet uitdroogt. Gebruik bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde tot rijke bodemkwaliteit. Zorg voor een pH-waarde die neutraal tot licht zuur is. Vermijd te natte of te droge grond om de plant gezond te houden.

  De plant geeft de voorkeur aan een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  De plant heeft wat winterbescherming nodig om te overleven. Dit kan bestaan uit het afdekken met wat bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant niet te nat de winter ingaat, om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Knip verwelkte bloemen af om de bloei te bevorderen en snoei in het voorjaar om de plant gezond te houden. Geef in het voorjaar organische meststoffen voor een extra boost.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot ongewenste groei en zwakte van de plant.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Een laagje organisch materiaal zoals compost of boomschors is geschikt als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken en de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine gebruikt worden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Anemone x hybrida 'Elegans' is een herfstbloeiende vaste plant met dubbele, roze bloemen die een elegante uitstraling hebben. De bloemen verschijnen in de late zomer en blijven bloeien tot in de herfst. De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems. Het blad is diep ingesneden en zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. 'Elegans' is een populaire keuze voor borders en cottage-tuinen vanwege de lange bloeiperiode en sierlijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.