Anemone x hybrida 'Frau Marie Maushard'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone x hybrida 'Frau Marie Maushard' is een prachtige vaste plant met opvallende roze bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De bloemen hebben een contrasterend geel hart en bevinden zich aan lange, stevige stelen. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon of halfschaduw. 'Frau Marie Maushard' is geliefd bij bijen en vlinders en kan goed gebruikt worden in borders, rotstuinen of als snijbloem. Het is een betrouwbare en makkelijk te verzorgen plant die mooie kleuraccenten toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de "Anemone x hybrida 'Frau Marie Maushard'" is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bladeren of mulch.

  Tuinplanten zoals Anemone x hybrida 'Frau Marie Maushard' zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig aandacht. Ze gedijen goed in vochtige grond en halfschaduw tot volle zon. Regelmatig water geven en bemesten zal de groei en bloei bevorderen.

  Anemone x hybrida 'Frau Marie Maushard' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen andere planten in de tuin. Plant ze op een afstand van 30 cm uit elkaar voor optimale groei en bloei. Deze planten kunnen ook goed gedijen in potten of bloembakken met een diameter van minimaal 30 cm.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter gedijen in gedeeltelijke tot volledige schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven. Snoei regelmatig om de groei te stimuleren en de plant in vorm te houden.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Tuinplanten zijn over het algemeen gunstig voor de biodiversiteit omdat ze bloemen produceren die insecten aantrekken. Deze insecten zijn op hun beurt voedsel voor vogels en andere dieren. Door diverse planten in de tuin te hebben, kunnen verschillende soorten insecten en dieren worden aangetrokken, wat de biodiversiteit ten goede komt.

  De plant bloeit van juli tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Planten die goed tegen de volle zon kunnen zijn onder andere lavendel, salie en sedum.

  Nee, de plant "Anemone x hybrida 'Frau Marie Maushard'" is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is het beste om deze plant alleen als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Deze plant heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is vooral een decoratieve tuinplant met mooie bloemen. Het kan wel bijdragen aan een groene omgeving die een kalmerend effect kan hebben.

 • De "Frau Marie Maushard" moet in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de grond om de plant gezond en compact te houden. Verwijder oude, dode stengels en eventuele bloemresten om nieuwe groei te stimuleren. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus snoei matig.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus het is belangrijk om regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Geef vooral extra water tijdens droge periodes.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet te nat blijft. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd zware en compacte bodems om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant heeft bescherming nodig tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant te bedekken met stro of bladeren om de wortels te beschermen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte plek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Het is aan te raden om Tuinplantenmest te gebruiken om de groei en bloei van deze plant te stimuleren. Gebruik dit vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde ontwikkeling.

  Mulch is nuttig voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals bladmulch of compost te gebruiken als mulch voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en niet direct tegen de stam of stronk van de plant wordt aangebracht.

  De zuurgraad van de bodem waarin Tuinplanten groeien, dient neutraal tot licht zuur te zijn voor optimale groei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, trips en slakken. Om deze plagen te bestrijden kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en hygiëne in de tuin om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Anemone x hybrida 'Frau Marie Maushard' is een prachtige vaste plant met opvallende roze bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De bloemen hebben een contrasterend geel hart en bevinden zich aan lange, stevige stelen. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon of halfschaduw. 'Frau Marie Maushard' is geliefd bij bijen en vlinders en kan goed gebruikt worden in borders, rotstuinen of als snijbloem. Het is een betrouwbare en makkelijk te verzorgen plant die mooie kleuraccenten toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.