Anemone x hybrida (Autumn Single Grp) 'Hadspen Abundance'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'De Anemone x hybrida (Autumn Single Grp) 'Hadspen Abundance' er en smuk efterårsanemone med enkelte blomster i en rig lillarosa farve. Blomsterne blomstrer sent på sommeren og efteråret og er et syn i haven. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og trives godt i halvskygge til fuld sol. Bladene er dybt indskårne og danner en smuk kontrast til blomsterne. 'Hadspen Abundance' er en stærk og langblomstrende plante, der tiltrækker sommerfugle og bringer en romantisk stemning i haven.'

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Anemone x hybrida (Autumn Single Grp) 'Hadspen Abundance' er ikke stedsegrøn. Det mister sine blade om vinteren og kommer til live igen om foråret. Det er en haveplante og ideel til at tilføje farve om efteråret.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Placer planten et beskyttet sted i haven for at minimere risikoen for frostskader.

  Anemoner er generelt lette at vedligeholde og kræver lidt pleje. De trives godt i halvskygge eller fuld sol og har brug for regelmæssig vanding. Det er vigtigt at gøde planterne om foråret og efteråret for optimal vækst og blomstring.

  Anemon x hybrida (Autumn Single Grp) 'Hadspen Abundance' har brug for cirka 40-50 cm plads til at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre. Plant dem med mindst 30 cm afstand fra hinanden for optimal vækst.

  Haveplanter som Anemone x hybrida (Autumn Single Grp) 'Hadspen Abundance' vokser generelt godt i skyggen, så længe jorden er tilstrækkeligt fugtig. De kan blomstre mindre i skyggen, men forbliver generelt sunde og vokser godt. Det er vigtigt at tjekke lejlighedsvis, om planten får tilstrækkeligt lys for at forblive sund.

  Anemone x hybrida (Autumn Single Gp) 'Hadspen Abundance' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, så giv planten cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at rødderne ikke er under vand i for lang tid for at undgå rodødelæggelse.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer. Det er et godt valg til haven, hvis du gerne vil tiltrække disse insekter.

  Ja, denne plante tiltrækker bier og sommerfugle med dens nektarrige blomster, hvilket fremmer biodiversiteten i haven. Den giver også ly for små dyr som insekter. At plante forskellige typer af haveplanter bidrager til sunde og forskelligartede økosystemer i haven.

  Denne plante blomstrer fra august til oktober, og blomstringsperioden kan vare op til 6 uger. Det er en smuk tilføjelse til haven i efterårs månederne.

  Ja, jeg kan godt lide fuld sol og trives godt i et solrigt miljø. Sørg dog for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig for at undgå udtørring. Jeg er en stærk og robust plante, der tåler solen godt.

  Nej, planten Anemone x hybrida (Autumn Single Grp) 'Hadspen Abundance' er ikke spiselige. Det er en haveplante og er ikke beregnet til forbrug. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter for at undgå sundhedsproblemer.

  Ja, denne plante er lyddæmpende på grund af dens tætte og frodige blade. Det kan hjælpe med at reducere baggrundsstøj og skabe en mere rolig atmosfære.

 • Beskær regelmæssigt de visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær om foråret de døde eller beskadigede grene væk. Beskær planten tilbage til jorden om efteråret for at stimulere ny vækst om foråret.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand direkte ved rødderne og undgå at fugte bladene for at forebygge sygdomme.

  Planten har brug for en fugtig og godt drænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rod råd. Brug helst pottemuld specielt til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig fugtighed. Sørg for en jord med tilstrækkeligt organisk materiale og en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 for optimal vækst. Det er vigtigt at gødning regelmæssigt for en sund og blomstrende plante.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Det er en hårdfør plante, der trives godt i bede eller blomsterkasser.

  Om vinteren har denne plante brug for ekstra beskyttelse, såsom at tilføje et lag muld rundt om plantens base. Det er også en god idé at dække planten med jute eller havefiber ved streng frost. Sørg for at beskytte planten godt mod kulden for at undgå skader.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen. Det anbefales at gøde planten om foråret.

  Haveplanterne kan gødes om foråret med en generel gødning til blomstrende planter. Det er vigtigt at følge den anbefalede dosering og give planten tilstrækkeligt med vand efter gødskning. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Det anbefales at mulchplante med kompost eller blade om foråret for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Dette vil fremme vækst og blomstring. Fjern mulchen om efteråret for at forhindre skimmel dannelse.

  Anemone x hybrida (Autumn Single Grp) 'Hadspen Abundance' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En god surhedsgrad af jorden er vigtig for en sund vækst og blomstring af denne plantesort. Derfor anbefales det at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Denne plante kan være udsat for bladlus, trips og snegle. For at bekæmpe skadedyr kan naturlige fjender såsom mariehøns bruges eller et biologisk bekæmpelsesmiddel kan anvendes. Regelmæssig inspektion af planten kan hjælpe med at opdage og bekæmpe eventuelle skadedyr i tide.

 • Beskrivelse

  'De Anemone x hybrida (Autumn Single Grp) 'Hadspen Abundance' er en smuk efterårsanemone med enkelte blomster i en rig lillarosa farve. Blomsterne blomstrer sent på sommeren og efteråret og er et syn i haven. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og trives godt i halvskygge til fuld sol. Bladene er dybt indskårne og danner en smuk kontrast til blomsterne. 'Hadspen Abundance' er en stærk og langblomstrende plante, der tiltrækker sommerfugle og bringer en romantisk stemning i haven.'

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.