Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'K?nigin Charlotte'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone x hybrida 'Koningin Charlotte' is een prachtige herfstbloeiende plant met dubbele roze bloemen en een geel hart. De bloemen zijn zeer decoratief en verschijnen vanaf augustus tot oktober. Deze plant heeft een bossige groeiwijze met donkergroen blad en kan tot ongeveer 60 cm hoog worden. 'Koningin Charlotte' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Het is een ideale plant voor het creëren van kleurrijke borders in de herfsttuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 °C verdragen. Het is belangrijk om te zorgen voor goede bescherming tegen vorst, vooral in de eerste paar jaar na het planten. In de winter kan een mulchlaag helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek te plaatsen. Regelmatig snoeien kan de bloei bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen deze plant en andere planten om overbevolking te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond voldoende vochtig is en de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De plant groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de volle schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken met zijn bloemen. Het is een populaire keuze in de tuin vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers.

  Anemone x hybrida draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. De plant zorgt voor voedsel en habitat voor verschillende diersoorten. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit vanaf augustus tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken. Tijdens deze maanden zullen de prachtige bloemen van deze plant in volle bloei staan.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer de zon fel schijnt. Het kan zijn dat de plant extra bescherming nodig heeft tijdens extreem warme dagen.

  Nee, de plant 'Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'Königin Charlotte'' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk in de tuin wordt geplant vanwege zijn mooie bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft een bladerdek dat geluid kan absorberen en daardoor zorgt voor een geluidsdempend effect in de tuin. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een stille tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm te behouden. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Snoei in het voorjaar eventueel nog wat verder terug om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd water geven op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Gebruik bij voorkeur potgrond met een hoog humusgehalte voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt gehouden.

  Deze plant staat graag in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en voldoende vocht vasthoudt. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de grond rondom de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of compost. Daarnaast kan een beschermende laag stro of dennentakken over de plant gelegd worden om vorstschade te voorkomen. Als de plant in een pot staat, is het verstandig om deze naar een beschutte plek te verplaatsen om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens warme periodes, om uitdroging te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Geef de plant eens in de zoveel tijd wat meststoffen om gezond te blijven.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten, vooral in het voorjaar en de zomer wanneer de planten actief groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplanten om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen kou. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd dat het de stengels bedekt om rotten te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 wordt aanbevolen voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De plant kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en slakken. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en actie te ondernemen om eventueel ongedierte te bestrijden. Biologische bestrijdingsmiddelen kunnen een optie zijn om ongedierte op een natuurlijke manier te bestrijden.

 • Omschrijving

  Anemone x hybrida 'Koningin Charlotte' is een prachtige herfstbloeiende plant met dubbele roze bloemen en een geel hart. De bloemen zijn zeer decoratief en verschijnen vanaf augustus tot oktober. Deze plant heeft een bossige groeiwijze met donkergroen blad en kan tot ongeveer 60 cm hoog worden. 'Koningin Charlotte' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Het is een ideale plant voor het creëren van kleurrijke borders in de herfsttuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.