Anemone narcissiflora var. crinita

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anemone narcissiflora var. crinita is een soort anemoon die behoort tot de boterbloemfamilie. De plant heeft opvallende witte bloemen die lijken op narcissen, vandaar de naam narcissiflora. Het blad van deze plant is vaak behaard, wat de variëteit crinita aanduidt. De Anemone narcissiflora var. crinita groeit voornamelijk in vochtige bossen en graslanden. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Anemone narcissiflora var. crinita is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een tuinplant die elk jaar opnieuw groeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch. Anemone narcissiflora var. crinita kan het beste in de volle grond worden geplant en is geschikt voor in de tuin.

  Ja, Anemone narcissiflora var. crinita is vrij makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. met de juiste bodem en voldoende water zal deze plant goed groeien.

  Deze plant heeft ruimte nodig om zich uit te spreiden, dus het is aan te raden om ongeveer 30 tot 45 centimeter tussen elke plant te laten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien zonder belemmerd te worden door andere planten in de tuin. Planten op deze afstand zorgen ervoor dat de Anemone narcissiflora var. crinita zich optimaal kan ontwikkelen.

  Anemone narcissiflora var. crinita groeit het beste in halfschaduw tot volle zon, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende vocht krijgt. In de schaduw kan de bloei misschien iets minder uitbundig zijn dan in de zon.

  Anemone narcissiflora var. crinita heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Water geven in de vroege ochtend of late avond wordt aangeraden.

  Ja, de plant Anemone narcissiflora var. crinita staat bekend om zijn aantrekkelijke eigenschappen voor vlinders en bijen, waardoor het een goede keuze is voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Anemone narcissiflora var. crinita is een inheemse plant die wordt gewaardeerd om zijn ecologische waarde. Het trekt bestuivers aan en biedt voedsel voor verschillende dieren, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor het bevorderen van de diversiteit van planten en dieren in de omgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. In de volle zon zal de plant goed kunnen groeien en bloeien.

  Anemone narcissiflora var. crinita is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn schoonheid. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan dempen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Anemone narcissiflora var. crinita hoeft niet gesnoeid te worden. Eventueel uitgebloeide bloemen kunnen worden weggeknipt om de plant er netjes uit te laten zien. Overmatige snoei kan de gezondheid van de plant schaden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant houdt van een goed gedraineerde potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor tuinplanten gebruiken voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor regelmatige bemesting om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De Anemone narcissiflora var. crinita geeft de voorkeur aan een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de grond goed doorlatend en vochtig te houden. Deze tuinplanten gedijen goed in humusrijke bodem.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de winter vaak extra bescherming nodig tegen vorst, zoals een dikke laag mulch of bladeren rond de wortels. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om rotten te voorkomen. In koudere klimaten kunnen extra maatregelen zoals afdekken met vliesdoek of een beschermende structuur nuttig zijn.

  Deze plant vereist regelmatig bewatering, bij voorkeur met gefilterd water. Daarnaast is het belangrijk om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen en regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te bemesten en te voorzien van een beschermende mulchlaag in de winter.

  Deze plant heeft een matige hoeveelheid bemesting nodig in het voorjaar met een evenwichtige meststof. Overmatige bemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen. Het is belangrijk om de bemestingsrichtlijnen te volgen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Mulch is een dikke laag organisch materiaal die op de grond rondom de plant wordt gelegd. Het zorgt voor isolatie, vochtbehoud en onderdrukt onkruidgroei. Het kan bestaan uit compost, bladeren, houtsnippers of stro.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en eventueel de pH-waarde aan te passen met kalk of zwavel. Een goede bodemzuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u het beste preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig inspecteren op plagen en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Als er toch ongedierte aanwezig is, kunt u overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken of de aangetaste delen van de plant handmatig te verwijderen. Houd de plant gezond en sterk door regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  De Anemone narcissiflora var. crinita is een soort anemoon die behoort tot de boterbloemfamilie. De plant heeft opvallende witte bloemen die lijken op narcissen, vandaar de naam narcissiflora. Het blad van deze plant is vaak behaard, wat de variëteit crinita aanduidt. De Anemone narcissiflora var. crinita groeit voornamelijk in vochtige bossen en graslanden. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.