Anemone ranunculoides

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone ranunculoides, også kendt som mælkeurt, er en tidligt blomstrende plante, der tilhører ranunkel-familien. Det er en lavtvoksende plante med klare gule blomster, der ligner små smørblomster. Bladene på mælkeurt er hjerteformede og kommer frem før blomsterne vises. Denne plante vokser primært i løvskove, langs skovbryn og i skyggefulde haver. Mælkeurt danner tykke tæpper af blade og blomster og kan let sprede sig under de rette forhold.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne plante er hårdfør indtil cirka -20 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Om vinteren kræver den ikke ekstra beskyttelse.

  Anemone ranunculoides er en let at vedligeholde plante, der kræver lidt pleje. Den trives godt i fugtig, veldrænet jord og tåler både sol og skygge. Regelmæssig vanding og gødning er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund.

  Planten har brug for cirka 15 cm til 30 cm plads for at vokse. Det er en bunddækkeplante, der langsomt spreder sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem planterne til at vokse.

  Ja, planten trives godt i skyggen. Det er en stærk og vinterhårdfør haveplante, der foretrækker fugtig, humusrig jord og trives godt under træer og buske. Det er en ideel plante til skyggefulde områder i haven.

  Anemone ranunculoides har brug for gennemsnitligt vand, så giv planten vand 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for fugtighed.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare gule blomster, der producerer nektar. Det er et populært valg til haver på grund af tiltrækningen af bestøvere.

  Ja, denne plante bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle. Det hjælper også med at holde jorden sund og støtter forskellige økosystemer. Det giver en varieret og sund plantepopulation i haven.

  Anemone ranunculoides blomstrer i april og maj månederne. Blomstringsperioden varer cirka to til tre uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol, men kan også trives i halvskygge. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og beskytte mod stærk vind. Planten er godt modstandsdygtig over for sollys.

  Nej, Anemone ranunculoides planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at bruge denne plante som en dekorativ haveplante.

  Ja, planten Anemone ranunculoides har lyddæmpende egenskaber på grund af den tætte beplantning og bladenes og stænglernes absorberende egenskaber. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig atmosfære i haven.

 • Det er normalt ikke nødvendigt at beskære denne plante, medmindre det er for at fjerne døde eller beskadigede blade. Hvis beskæring er påkrævet, skal det gøres efter blomstringen om sommeren. Klip blomsterstænglerne helt ned til jorden for et pænt udseende og for at holde planten sund.

  Denne plante kan lide fugtig jord, vanding er vigtig i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodrot. Giv planten regelmæssigt vand, især om foråret og sommeren, når planten aktivt vokser.

  Pottemuld til haveplanter er egnet til Anemone ranunculoides. Vælg en pottemuld med god dræning og næringstoffer. Brug ikke tung lerjord, men derimod en let og fugtig pottemuld.

  Anemone ranunculoides trives bedst i fugtige og humusrige jordarter. Sørg for god dræning for at undgå rådne rødder. Jordbunden bør være neutral til let sur for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en lys og fugtig placering. Helst vokser den i halvskygge til skyggefulde områder i haven. Undgå for skarpt sollys og tør jord.

  Planten har brug for vinterbeskyttelse i form af et lag mulch eller blade omkring rødderne for at forhindre frostskader. Beskær døde grene om foråret for at holde planten sund. Beskyt planten mod kraftig vind og hagl for at undgå beskadigelse.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Derudover er det vigtigt at gøde planten hvert forår for at fremme væksten. Endelig kan det være nyttigt at beskære planten efter blomstring for at stimulere ny vækst.

  Haveaedplanter som disse har gavn af regelmæssig gødskning i løbet af vækstsæsonen. Brug en gødning med en afbalanceret sammensætning af næringsstoffer for at fremme plantens sundhed og vækst. Sørg for at fordele gødningen jævnt omkring planten og følg producentens instruktioner for korrekt dosering.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde rødderne fugtige og undertrykke ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som blade eller kompost for at forbedre jordstrukturen og give næring til planten. Vær opmærksom på at muldlaget ikke bliver lagt for tæt på stænglerne for at undgå kvælning.

  Anemone ranunculoides trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur eller basisk for optimal vækst og blomstring. At regelmæssigt teste og justere jordens surhedsgrad kan være gavnligt for denne planteart.

  For at bekæmpe skadedyr kan du bruge naturlige fjender som marihøner og snyltehvepse. Det er også vigtigt at pleje planten godt, så den forbliver stærk og sund, hvilket gør den bedre rustet mod skadedyr. Regelmæssig inspektion af planten og fjernelse af angrebne dele kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Anemone ranunculoides, også kendt som mælkeurt, er en tidligt blomstrende plante, der tilhører ranunkel-familien. Det er en lavtvoksende plante med klare gule blomster, der ligner små smørblomster. Bladene på mælkeurt er hjerteformede og kommer frem før blomsterne vises. Denne plante vokser primært i løvskove, langs skovbryn og i skyggefulde haver. Mælkeurt danner tykke tæpper af blade og blomster og kan let sprede sig under de rette forhold.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.