Anemone tomentosa

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone tomentosa, også kendt som det fløjlsagtige anemone, er en flerårig plante, der tilhører smørblomstfamilien. Planten er meget velegnet til haven på grund af de smukke lyserøde til lilla blomster, der blomstrer fra sommer til efterår. Anemone tomentosa har en kompakt vækst og bliver cirka 30 til 40 cm høj. Plantens blade er mørkegrønne og føles bløde og fløjlsagtige at røre ved, derfor også navnet. Denne anemone kan lide en solrig til delvis skyggefuld placering og trives godt i fugtig, veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der kommer tilbage hvert år. Denne plante tilhører kategorien Haveplanter.

  Anemone tomentosa er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Denne plante kan overleve godt i koldere temperaturer og kan endda stå ude i haven om vinteren. Det er en stærk haveplante, der har brug for lidt beskyttelse mod frost.

  Anemone tomentosa er en plante, der er nem at vedligeholde. Det eneste, der kræves, er regelmæssig vanding og et sted i halvskygge. Beskær gamle blomster for at fremme blomstringen.

  Anemone tomentosa har brug for ca. 30 cm til 60 cm plads til at vokse på grund af dens størrelse. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem andre planter for ikke at hæmme væksten og for at lade planten trives godt i haven. Tag hensyn til roddannelsen og giv planten nok plads til at udvikle sig.

  Ja, planten trives godt i skyggen og kan endda præstere bedre end i fuld sol. Det er et glimrende valg til skyggefulde haver eller steder med lidt direkte sollys. Planten kan trives i forskellige jordtyper og kræver minimal pleje.

  Anemone tomentosa har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen i gennemsnit. Hold jorden fugtig, men undgå vandlækage. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande hyppigere, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og søde nektar. Dette gør den til en værdifuld tilføjelse til en have, der tiltrækker bier og sommerfugle.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle med dens nektarrige blomster. Derudover giver den variation i haven og giver beskyttelse til små dyr som insekter. Plant den i grupper for en god effekt på biodiversitet.

  Planten blomstrer fra juli til september, og blomstringen varer normalt ca. 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at lade planten akklimatisere sig godt til solen og give den den rette pleje for at opnå de bedste resultater.

  Nej, Anemone tomentosa er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blomster og blade. Det anbefales ikke at spise den.

  Der er ingen specifikke kendetegn, der tyder på, at denne plante har lyddæmpende egenskaber. Generelt bruges haveplanter ikke til lyddæmpning. Effekten på lydisolering vil derfor være minimal.

 • Anemone tomentosa kan beskæres om foråret til ca. 10 cm over jorden for at fremme væksten. Fjern også døde eller beskadigede grene for et sundt udseende. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten kompakt og vital.

  De Anemone tomentosa har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Vand plantens rødder og undgå, at vand kommer på bladene for at forebygge sygdomme.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er en god idé at tilføje gødning regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring.

  Den ideelle jordkvalitet for disse haveplanter er god dræning og fugtig, med en præference for humusrig og næringsrig jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for tung eller kompakt, for at undgå rodrot. En let sur pH-værdi er gunstig for væksten og blomstringen af disse planter.

  Denne plante trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og fugt for at kunne vokse og blomstre godt.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren anbefales det at lægge et tykt lag muld omkring rodzonen. Derudover kan en beskyttende dug eller bobleplast lægges over planten for at undgå frostskader. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostsæsonen begynder.

  Sørg for at jorden forbliver fugtig ved at vande regelmæssigt. Beskær planten om foråret for at fremme væksten og fjern døde blade og blomster. Gød planten årligt for at fremme blomstringen.

  Det er vigtigt at gøde haveplanter om foråret med organisk gødning eller kunstgødning specielt til blomstrende planter. Gød ikke planterne for ofte, da det kan hæmme væksten og resultere i en mindre blomstrende plante. Hold altid dig til den anbefalede dosis på emballagen af gødningen.

  Mulch er gavnligt for havplanter, da det hjælper med at holde på fugtighed i jorden, undertrykker ukrudt og beskytter rødderne ved ekstreme temperaturer. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planterne hvert år for at fremme deres sundhed og vækst. Planter, der er følsomme over for vinterskader, kan have gavn af et ekstra tykt lag mulch om efteråret.

  Anemone tomentosa trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning eller kompost. Det sikrer optimal vækst og blomstring af planten.

  Anemone tomentosa er følsom over for lus og snegle. For at bekæmpe skadedyr kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøns. Regelmæssig kontrol og eventuel manuel fjernelse af skadedyr kan også hjælpe.

 • Beskrivelse

  Anemone tomentosa, også kendt som det fløjlsagtige anemone, er en flerårig plante, der tilhører smørblomstfamilien. Planten er meget velegnet til haven på grund af de smukke lyserøde til lilla blomster, der blomstrer fra sommer til efterår. Anemone tomentosa har en kompakt vækst og bliver cirka 30 til 40 cm høj. Plantens blade er mørkegrønne og føles bløde og fløjlsagtige at røre ved, derfor også navnet. Denne anemone kan lide en solrig til delvis skyggefuld placering og trives godt i fugtig, veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.