Anemonopsis macrophylla

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemonopsis macrophylla er en smuk staude, der tilhører ranunkelfamilien. Den har elegante blomster, der ligner anemoner, hvilket er grunden til navnet 'anemonopsis'. Planten vokser naturligt i Japan og har store, mørkegrønne blade og lange, slanke stængler med hængende blomster i forskellige nuancer af blåt og lilla. Det er et perfekt valg til en skyggefuld have eller bed. Anemonopsis macrophylla tiltrækker også bier og sommerfugle og blomstrer i sommermånederne.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Anemonopsis macrophylla er en stedsegrøn plante, der bevarer sine blade hele året rundt.

  Planten er hårdfør op til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod strenge frost. Planten kan godt overleve i et tempereret klima.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en vinterhærdig plante, der trives i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til skygge. Beskæring er normalt ikke nødvendig, medmindre det er for at fjerne døde blade eller blomststilke.

  Anemonopsis macrophylla har brug for cirka 30 til 45 cm plads for at kunne udvikle sig godt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Det er vigtigt at placere planten ikke for tæt på andre planter, så den får tilstrækkeligt med lys og luft.

  Ja, Anemonopsis macrophylla trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt på et sted med lidt sollys og kan endda vokse bedre i halvskygge til skyggefulde områder. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og sørge for veldrænet jord.

  Anemonopsis macrophylla har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, så giv planten vand cirka 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække bestøvere.

  Ja, Anemonopsis macrophylla fremmer biodiversiteten ved at tiltrække bier og andre bestøvere. Det beriger haven med sine smukke blomster og sikrer en varieret plantepopulation. Det tilbyder føde og skjulesteder til forskellige typer insekter og dyr.

  Planten blomstrer fra maj til juni, og blomstringen varer cirka 3 til 4 uger.

  Anemonopsis macrophylla foretrækker halvskygge til skyggefulde omgivelser og tåler ikke direkte sollys godt. Det anbefales at placere planten et sted, hvor den er beskyttet mod direkte sollys. Det bedste er at plante planten et sted, hvor den får lidt skygge i løbet af dagen.

  Nej, planten er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes for sine blomster og ikke til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter, der er specifikt dyrket til forbrug for at undgå sundhedsrisici.

  Ja, denne plante er kendt for sine støjreducerende egenskaber. De bløde blade kan absorbere lyde og skabe et roligt miljø. Det er derfor et godt valg til haven for at reducere støjgener.

 • Du behøver ikke at beskære denne plante, med mindre der er døde eller beskadigede blade eller stilke. Fjern disse for at fremme sund vækst. Overbeskæring kan påvirke plantens form og vækst.

  Vand planten regelmæssigt, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke vandmættet. Undgå at lade planten stå for længe tør, da dette kan føre til udtørring og nedsat vækst.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. En pottemuld specielt til haveplanter er ideel her. Sørg for, at potten har god dræning for at undgå rådne rødder.

  Planten trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for en humusrig jord for optimal vækst og blomstring. Undgå stående vand og sørg for beskyttelse mod hård vind.

  Planten trives bedst på en placering i halvskygge eller skygge. Sørg for, at jorden er fugtig, men godt drænet. Undgå for meget direkte sollys for at forhindre brune blade.

  For at komme igennem vinteren anbefales det at dække planten med et lag muld eller blade. Dette beskytter planten mod kulde og frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodældre.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en frugtbar, veldrænet jord og giv lejlighedsvis lidt gødning. Fjern døde blade og blomster for at holde planten sund.

  For haveplanter er det vigtigt at sørge for en næringsrig jord med tilstrækkeligt organisk materiale. Brug helst en langsomtvirkende gødning for en gradvis ernæring igennem vækstsæsonen. Undgå overgødskning for at undgå skade på rødderne.

  Mulching er en god måde at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt på. Brug organisk materiale såsom blade, træflis eller kompost. Sørg for, at mulchlaget ikke kommer i kontakt med planternes stængler.

  De Anemonopsis macrophylla trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhed regelmæssigt for at fremme plantens sundhed og vækst.

  Det anbefales at tjekke planten regelmæssigt for bladlus, snegle og andre insekter, der kan forårsage skade. Ved at kontrollere regelmæssigt og om nødvendigt handle, kan planten forblive sund. Brugen af biologiske bekæmpelsesmidler kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr på en miljøvenlig måde.

 • Beskrivelse

  Anemonopsis macrophylla er en smuk staude, der tilhører ranunkelfamilien. Den har elegante blomster, der ligner anemoner, hvilket er grunden til navnet 'anemonopsis'. Planten vokser naturligt i Japan og har store, mørkegrønne blade og lange, slanke stængler med hængende blomster i forskellige nuancer af blåt og lilla. Det er et perfekt valg til en skyggefuld have eller bed. Anemonopsis macrophylla tiltrækker også bier og sommerfugle og blomstrer i sommermånederne.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.